PDL Dâmboviţa evaluează că va pierde aproape jumătate dintre primari

PDL Dâmboviţa evaluează că va pierde aproape jumătate dintre primari

PDL va pierde, în judeţul Dâmboviţa, în urma unei evaluări interne, aproape jumătate dintre primari, ca o consecinţă a ordonanţei guvernamentale privind posibilitatea ca aleşii locali să îşi clarifice apartenenţa politică în termen de 45 de zile.

Preşedintele PDL Dâmboviţa, deputatul Iulian Vladu, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că, din evaluările sale, partidul va pierde în judeţ 16-17 primari. La alegerile din 2012 PDL a obţinut, în Dâmboviţa, 38 de mandate de primar în cele 89 de localităţi.

Vladu a spus şi care sunt motivele pentru care primari ai PDL pleacă la alte partide.

”Putem spune că sunt trei, patru cauze care determină primarii PDL să migreze. Prima categorie de primari care migrează sunt cei care astăzi au dosare penale, dosare în instanţă şi li s-a promis de către PSD că vor fi ajutaţi şi vor scăpa. Vă dau exemplu: primarii din Răscăieţi şi Brăneşti. A doua categorie reprezintă primarii care au proiecte europene şi trebuie să aibe cofinanţare, bugetul local este prea redus. Riscă să piardă proiectele europene şi să restituie întreaga sumă şi atunci sunt şantajaţi de către preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu. Li se promite ajutor şi bani pentru a rezolva aceste probleme. A treia categorie o reprezintă oportuniştii, sunt primari care nu suportă Opoziţia, vă dau exemplu Brezoaiele, Ciocăneşti. Iar la a doua categorie să vă dau şi exemplu: primarul de la Dobra, Poiana”, a precizat liderul PDL Dâmboviţa Iulian Vladu.

Acesta a adăugat că mai este o categorie, cea a primarilor care sunt şatajaţi, atât ei cât şi familiile lor.

”Ultima categorie, şi cea mai periculoasă, este cea unde se face adevăratul şantaj, atât pe primar cât şi pe membri ai familiei. Sunt ameninţaţi că îşi vor pierde locul de muncă, sunt ameninţaţi cu controale ale instituţiilor statului, cu amenzi şi li se asigură că, dacă vor trece în barca PSD, vor săpa şi de amenzi, şi de controale. Exemplu vă dau primarul de la Iedera, unde firma fiului primarului a fost amendată de Garda de Mediu cu 30.000 de lei, nora… sau fata este şantajată cu locul de muncă”, a afirmat preşedintele PDL Dâmboviţa, deputatul Iulian Vladu.

Acesta nu a precizat că are dovezi pentru afirmaţiile sale, dând de înţeles că informaţiile referitoare la primarul de la Iedera le are de la edil.

Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, a negat acuzele care i se aduc.

”Sunt vorbe care nu au în spate niciun fapt concret. Nici eu, nici alţi colegi din PSD şi nicio instituţie publică nu a presat pe cineva pentru a se alătura vreunui proiect politic (…). Primarii care au venit din PDL la PSD au luat această decizie analizând situaţia politică proprie, situaţia partidului din care au făcut parte şi perspectivele care ţin de evoluţia politică. Toate instituţiile statului trebuie să îşi facă datoria faţă de orice primar din orice partid politic ar face parte şi, în acelaşi timp, nicio instituţie a statului nu face sau nu va fi îndemnată de mine sau de alţii din PSD, vreodată, să facă vreun abuz împotriva acelora care au altă opinie”, a declarat Ţuţuianu.

Acesta a mai spus că, prin declaraţiile pe care le fac, liderii PNL şi PDL din Dâmboviţa vor să ascundă situaţia în care se află partidele pe care le reprezintă, în condiţiile în care pierd din susţinerea aleşilor locali.

”Şi domnul Iulică Vladu şi domnul Ludovic Orban încearcă prin declaraţii de tipul acesta să ascundă situaţia gravă în care se află în judeţ. Practic, dintr-o alianţă care se doreşte foarte mare a rezultat un lucru foarte mic. Adică un partiduleţ care mai are în jurul lui 18-19 primari, un partiduleţ din care vor pleca în perioada următoare şi viceprimari şi consilieri locali către alte partide politice, care, adevărat, fac parte din arcul de guvernare sau apropiate guvernării”, a adăugat preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.

Luni, la şedinţa Comitetului Executiv al PSD Dâmboviţa au participat 16 primari PDL.

error: Conţinut protejat !!