PDL Târgovişte cere atacarea în instanță a două hotărâri ale Consiliului Local Târgovişte

PDL Târgovişte cere atacarea în instanță a două hotărâri ale Consiliului Local Târgovişte

PDL Târgovişte solicită Prefecturii Dâmboviţa să atace în contencios administrativ două hotărâri ale Consiliului Local Municipal Târgovişte, luate vineri, 20 decembrie, cea referitoare la cesionarea acţiunilor Pavcom către Metex SA şi cea privind mandatul reprezentanţilor Adunării Generale a Acţionarilor la Municipal Construct.

Într-un comunicat de presă, remis sâmbătă, PDL Târgovişte cere instituţiilor statului să se sesizeze la validarea hotărârilor ”inclusiv prin votul unora dintre consilierii PDL, care s-au aliat cu consilierii USL, sfidând interesul cetăţenilor şi poziţia oficială a partidului”.

Conducerea PDL Târgovişte susţine că va lua măsuri împotriva consilierilor locali PDL din Târgovişte care au votat contrar deciziilor partidului, fără a preciza dacă le va retrage sprijinul politic.

”Conducerea PDL Târgovişte nu va tolera niciodată un astfel de comportament în Consiliul Local Municipal Târgovişte. Îi asigurăm pe cetăţeni că vom lua toate măsurile statutare împotriva membrilor PDL, aliaţi cu USL, care au uitat că singurul lor rol este protejarea cetăţenilor, gestionarea eficientă a resurselor publice şi modernizarea administraţiei locale”, se arată în comunicatul PDL Târgovişte, semnat de preşedintele organizaţiei – Iancu Caracota.

”Apreciem că aprobarea contractului de cesiune de acţiuni nominative de la SC PAVCOM SA Târgovişte s-a făcut cu dedicaţie, netransparent şi la un preţ ridicol, de numai 1.199.464,10 lei, care va fi plătit în 12 rate. De asemenea,  de 7 ani, Primăria Târgovişte nu primeşte dividende de la PAVCOM, deşi principalul obiect de activitate este închirierea. Vânzarea pachetului de acţiuni la acest preţ mult subevaluat, precum şi neexplicabila toleranţă a administraţiei locale faţă de neîncasarea dividendelor pune mari semne de întrebare asupra modului în care executivul Primăriei Târgovişte, în tandem cu unii consilieri locali de la USL şi PDL, înţelege să apere interesele cetăţenilor”, se arată în comunicatul PDL Târgovişte.

stiridb.ro vă prezintă integral comunicatul de presă.

[spoiler title=”Comunicat de presă PDL Târgoviște (click pentru documentul integral) ” style=”fancy” icon=”plus-circle”]

Comunicat de presa 

         Partidul Democrat Liberal – Organizaţia Târgovişte solicită Instituţiei Prefectului – Judeţul Dâmboviţa să atace în contencios administrativ două hotărâri ale Consiliului Local Municipal Târgovişte, aprobate în şedinţa extraordinară din data de 20 decembrie 2013, respectiv

  1. Proiect de hotararare privind aprobarea contractului de cesiune de actiuni nominative de la SC PAVCOM SA Targoviste, catre SC METEX SA.
  2. Proiect de hotarare privind mandatul reprezentantilor AGA, ai primariei Targoviste,  la SC MUNICIPAL CONSTRUCT SRL Targoviste.

Totodată, cerem instituţiilor statului să se autosesizeze în privinţa validării celor două hotărâri, inclusiv prin votul unora dintre consilierii PDL, care s-au aliat cu consilierii USL, sfidând interesul cetăţenilor şi poziţia oficială a partidului.

Apreciem că aprobarea contractului de cesiune de acţiuni nominative de la SC PAVCOM SA Târgovişte s-a făcut cu dedicaţie, netransparent şi la un preţ ridicol, de numai 1.199.464,10 lei, care va fi plătit în 12 rate. De asemenea,  de 7 ani, Primăria Târgovişte nu primeşte dividende de la PAVCOM, deşi principalul obiect de activitate este închirierea. Vânzarea pachetului de acţiuni la acest preţ mult subevaluat, precum şi neexplicabila toleranţă a administraţiei locale faţă de neîncasarea dividendelor pune mari semne de întrebare asupra modului în care executivul Primăriei Târgovişte, în tandem cu unii consilieri locali de la USL şi PDL, înţelege să apere interesele cetăţenilor.

În ceea ce priveşte cel de-al doilea proiect menţionat, acesta nu a fost trecut pe ordinea de zi a şedinţei extraordinare, fiind introdus ulterior, iar principalul lui scop este o nouă punere în practică a unei negocieri netransparente dintre forţele politice locale, angrenate într-un joc al intereselor transpartinice, în totalul dezavantaj al târgoviştenilor, care vor fi obligaţi să plătească din nou costurile unor decizii inacceptabile.

Conducerea PDL Târgovişte nu va tolera niciodată un astfel de comportament în Consiliul Local Municipal Târgovişte. Îi asigurăm pe cetăţeni că vom lua toate măsurile statutare împotriva membrilor PDL, aliaţi cu USL, care au uitat că singurul lor rol este protejarea cetăţenilor, gestionarea eficientă a resurselor publice şi modernizarea administraţiei locale. De asemenea, introducerea proiectelor menţionate mai sus pe ordinea de zi a unei şedinţe extraordinare ţinute chiar în prag de sărbători demonstrează, dacă mai era nevoie, intenţiile necinstite ale unei administraţii care a renunţat demult să mai reprezinte voinţa târgoviştenilor.

Presedinte  BPL Targoviste,

IANCU CARACOTA

[/spoiler]
error: Conţinut protejat !!