Percheziţie la casa unui bărbat din Mavrodin suspectat de cămătărie şi şantaj

Percheziţie la casa unui bărbat din Mavrodin suspectat de cămătărie şi şantaj

Poliţiştii dâmboviţeni au efectuat, miercuri, o percheziţie la casa unui bărbat din Mavrodin, suspectat de comiterea infracţiunilor de şantaj şi cămătărie şi care a obligat mai multe persoane să îi dea case, maşini sau terenuri, în schimbul banilor primiţi cu camătă pe care nu i-au putut înapoia.

”În urma percheziţiei, poliţiştii au descoperit la locuinţa suspectului trei arme de vânătoare şi un pistol de autoapărare ce nu erau păstrate în condiţii de securitate, materiale pirotehnice a căror deţinere este interzisă de lege şi un cartuş de 12 mm, cu o alică de diametru mai mare decât prevede legea”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Dâmboviţa, remis miercuri.

În urma cercetărilor s-a stabilit faptul că, în perioada 2012-2014, suspectul ar fi  împrumutat bani, cu o dobândă lunară de 20%, 30%, mai multor persoane din Bucuresti şi Răcari.

”Ulterior, pentru recuperarea banilor, barbatul ar fi determinat părţile vătămate, prin ameninţări, să-i înstrăineze proprietăţi imobiliare (case, autoturisme, terenuri). Prejudiciul creat este aproximat la 60.000 de euro”, se mai arată în comunicatul IJP Dâmboviţa.

Suspectul a fost condus la sediul IPJ Dâmboviţa pentru audieri şi luarea măsurilor legale.

Poliţiştii continuă cercetările pentru probarea întregii activităţi infracţionale.

La activităţi au participat şi luptători din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale Dâmboviţa.

 

error: Conţinut protejat !!