Percheziţii la firme din Dâmboviţa, Ilfov şi Bucureşti pentru spălare de bani şi evaziune

Percheziţii la firme din Dâmboviţa, Ilfov şi Bucureşti pentru spălare de bani şi evaziune

Peste 40 de percheziţii au loc, marţi, în Capitală şi în judeţele Ilfov şi Dâmboviţa. Vizate sunt mai multe firme de consultanţă în afaceri, suspectate de evaziune fiscală şi spălare de bani. Prejudiciul în acest dosar este de 11 milioane de lei, anunță Poliția Capitalei.

Peste 120 de poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului Tribunalului Bucureşti, fac 44 de percheziţii în Capitală şi în judeţele Ilfov şi Dâmboviţa, urmând să fie puse în executare 36 de mandate de aducere, într-un dosar privind evaziune fiscală şi spălare de bani.

Potrivit unui comunicat al Poliției Capitalei, suspecţii, în calitate de reprezentanţi ai unor societăţi comerciale, au înregistrat contabil şi au declarat fiscal cheltuieli care nu au la bază operaţiuni reale, cheltuieli reflectate de servicii fictive de consultanţă în afaceri, cu scopul de a se sustrage de la plata obligaţiilor fiscale.

Prejudiciul adus bugetului statului este de aproximativ 11.000.000 de lei, reprezentând taxa pe valoare adăugată.

Persoanele vizate urmează să fie audiate la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – Sector 4.

Potrivit unor surse din Poliţie citate de Mediafax, în acest dosar ar fi vizate firme de consultanţă în afaceri, între care SC Merchandising Provider Company, QB Promotion Company, Pro Communication Advertising şi Ferma de idei SRL, iar între persoanele care vor fi aduse la audieri sunt Mădălina Sorana Cristea, Răzvan Warincshi, Antonia Mihai şi Cătălina Ţîrlea.

error: Conţinut protejat !!