Percheziţii la Primăria Târgovişte, trei persoane reţinute

Percheziţii la Primăria Târgovişte, trei persoane reţinute

Poliţiştii au efectuat, miercuri, percheziţii la Primăria Târgovişte şi pe raza judeţului Dâmboviţa, în cadrul unor cercetări privind achiziţia de produse de curăţenie şi alte bunuri, iar trei persoane au fost reţinute.

„Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, sub coordonarea procurorului de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgovişte, au efectuat 4 percheziţii la o instituţie publică din Târgovişte şi pe raza judeţului, ocazie cu care au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor mai multe documente financiar-contabile, întocmite în perioada 2014-2017 şi două unităţi de calculator”, se arată într-un comunicat al IPJ Dâmboviţa, remis, joi, AGERPRES.

În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că, în perioada ianuarie 2016-aprilie 2017, trei persoane, angajate la o instituţie publică din Târgovişte, şi-ar fi însuşit pe nedrept 191.896  de lei din bugetul unităţii.

Pentru a justifica suma însuşită, cei trei ar fi întocmit şi folosit în fals documente financiar-contabile referitoare la achiziţia unor bunuri consumabile şi a unor produse de curăţenie, cu avansul spre decontare, pe care le-au înregistrat în contabilitatea instituţiei.

„Totodată, o femeie ar fi falsificat 77 de facturi fiscale şi 77 de chitanţe aferente, aparent emise de societăţi comerciale cu comportament de tip fantomă, toate cu sediul social în Bucureşti, dar şi de către o societate comercială din Târgovişte, unde aceasta avea calitatea de administrator”, precizează IPJ Dâmboviţa.

În cursul zilei de joi, cele trei persoane, două femei şi un bărbat, bănuite de comiterea infracţiunii de delapidare, fals intelectual, fals în înscrisuri oficiale şi uz de fals, au fost reţinute pentru 24 de ore, urmând ca pe parcursul acestei zile să fie prezentate unităţii de parchet cu propuneri de măsuri preventive.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este de 191.896 de lei.

La descinderi au participat şi criminalişti. Activităţile au beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

De asemenea, poliţiştii continuă cercetările, sub coordonarea şi îndrumarea procurorului de caz, pentru probarea întregii activităţi infracţionale, existând suspiciunea că persoanele bănuite şi-ar fi însuşit prin aceeaşi modalitate diverse sume şi în perioada 2014-2015.

Primăria Târgovişte precizează, printr-un comunicat de presă, că dosarul despre care se face referire în spaţiul public este generat de o plângere formulată chiar de către Primăria Târgovişte, în anul 2017, în baza unui raport al Curţii de Conturi.

„În cadrul plângerii, instituţia noastră s-a şi constituit parte civilă în vederea recuperării unui prejudiciu de 205.533 lei. Singura măsură legală şi normală era sesizarea Parchetului, demers pe care Primăria l-a iniţiat imediat (…). Primăria Municipiului Târgovişte a procedat cu respectatea întocmai a procedurilor legale. Îi asigurăm pe târgovişteni că această situaţie nu afectează în niciun fel activitatea administraţiei publice locale, iar zecile de investiţii pe care le avem în derulare vor continua în acelaşi ritm susţinut”, informează Primăria Târgovişte.

error: Conţinut protejat !!