Peste jumătate dintre taxi-urile şi maşinile de şcoală de şoferi controlate de poliţişti dâmbovițeni, găsite cu nereguli

Peste jumătate dintre taxi-urile şi maşinile de şcoală de şoferi controlate de poliţişti dâmbovițeni, găsite cu nereguli

Mai mult de jumătate dintre autovehiculele destinate transportului de persoane în regim de taximetrie şi cele destinate învăţării conducerii auto, verificate de poliţiştii dâmboviţeni au fost găsite cu nereguli, se arată într-un comunicat al Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Dâmboviţa, remis vineri.

Echipele de control au verificat 65 de autovehicule taxi şi 24 de autovehicule ale şcolilor de şoferi.

”În urma abaterilor constatate, au fost aplicate 60 de sancţiuni contravenţionale, din care 11 au fost pentru nerespectarea prevederilor Legii nr.38/2003 privind transportul de persoane în regim de taxi şi în regim de închiriere şi 11 pentru nerespectarea regimului legal de viteză. Totodată, poliţiştii au retras 5 certificate de înmatriculare, ca urmare a defecţiunilor tehnice constatate de către specialiştii R.A.R.”, se arată în comunicatul IJP Dâmboviţa.

Acţiunea de verificare s-a făcut sub coordonarea de specialitate a Direcţiei Rutiere din cadrul I.G.P.R. Poliţiştii rutieri împreună cu inspectori din cadrul Regiei Autonome Registrul Auto Român au acţionat pentru prevenirea accidentelor rutiere în care sunt implicate autovehiculele de taximetrie şi cele destinate învăţării conducerii auto.

Acţiunea a vizat atât sancţionarea nerespectării normelor rutiere de către conducătorii auto, cât şi constatarea defecţiunilor tehnice ale celor două categorii de autovehicule.

În cadrul acţiunii, desfăşurate în judeţul Dâmboviţa, au fost angrenaţi 24 de poliţişti de la rutieră şi doi inspectori din cadrul R.A.R. Dâmboviţa.

error: Conţinut protejat !!