PNL Dâmboviţa: Consilierii PSD vor să îl schimbe ilegal pe Prisăcaru din funcţie

PNL Dâmboviţa: Consilierii PSD vor să îl schimbe ilegal pe Prisăcaru din funcţie

PNL Dâmboviţa susţine, într-un comunicat de presă, că la şedinţa de joi a Consiliului Local Târgovişte consilierii PSD vor să îl schimbe în mod ilegal pe primarul interimal al Primăriei Târgovişte, Ciprian Prisăcaru (PNL).

În comunicat se spune că viceprimarul unei localităţi nu poate fi schimbat într-o şedinţă extraordinară, ci într-una ordinară.

Joi, la ora 16.00, consilierii PSD au convocat o şedinţă extraordinară a CL Târgovişte pentru schimbarea din funcţia de viceprimar a lui Prisăcaru. Implicit acesta şi-ar pierde şi funcţia de primar interimar.

[spoiler title=”comunicat de presă PNL Dâmboviţa” open=”yes” style=”fancy” icon=”plus-circle”]

”La Târgovişte, ,,juristul” Ţuţuianu continuă seria ilegalităţilor. Într-o şedinţă extraordinară, invocând motive închipuite de locatarul din Piaţa Tricolorului, aceiaşi consilieri obedienţi, dar inconştienţi, constituiţi ad-hoc într-o majoritate de strânsură, vor să schimbe primarul interimar, deşi prefectul judeţului Dâmboviţa a creat un precedent raportat la cazuri similare (”viceprimarul nu poate fi schimbat decât în cadrul unei şedinţe ordinare, şi nu extraordinare sau de îndată”).

Consilierii PSD din Târgovişte nu sunt la prima ilegalitate. Acum aproximativ două luni, au făcut tot posibilul ca un ales local PPDD să nu îşi piardă mandatul, deşi partidul îl dăduse afară şi pierduse şi procesul în instanţă. Adevărata miză a PSD şi a lui Ţuţuianu este cu totul alta decât cea declarată public, şi anume acoperirea gravelor încălcări ale legii la Compania de Apă, unde acţionarul majoritar este Primăria Municipiului Târgovişte, dar şi în alte cazuri, pe care le vom dezvălui în perioada următoare.

Pe aceasta cale, îl avertizăm public pe fostul membru PSD şi actualul prefect, Ioan Marinescu, că se va alege imediat cu o plângere penală pentru abuz în serviciu, dacă va sta în pasivitate şi va gira de legalitate atitudinea PSD Târgovişte. Va avea de optat între a-i face pe plac amicului Ţuţuianu sau a da cu subsemnatul în faţa procurorilor. Lucrurile în judeţul Dâmboviţa încep sa scape de sub control şi ne întrebăm dacă instituţiile abilitate ale statului sunt sau nu prezente. Facem această precizare în contextul în care, la Consiliul Judeţean Dâmboviţa, un consilier radiat de pe listele PNL este ţinut ilegal în funcţie de acelaşi Ţuţuianu, situaţie faţă de care s-a formulat deja o plângere pentru abuz în serviciu.

Comunicat PNL Dâmboviţa

[/spoiler]
error: Conţinut protejat !!