PNL Dâmboviţa: PSD a compromis cel mai mare proiect de investiţii din sudul judeţului

tutuianu-vladu-gaesti

PNL Dâmboviţa susţine, într-un comunicat de presă remis joi, că PSD a compromis cel mai mare proiect de investiţii din sudul judeţului, respectiv centura ocolitoare a Găeştiului.

Liberalii spun că centura ocolitoare a Găeştiului este un proiect important ”ratat de PSD şi de Adrian Ţuţuianu, în mandatul dezastruos 2012 – 2016”.

”Proiectul „Varianta de ocolire Găeşti” a fost lăsat la cheie guvernanţilor PSD, iar realizarea lui  – cu termen 2015 – ar fi însemnat decongestionarea traficului în zona centrală a oraşului Găeşti, dar şi o importantă dezvoltare economică şi crearea de locuri de muncă pentru cetăţenii din tot sudul judeţului”, se arată în comunicatul PNL Dâmboviţa.

Comunicat de presă 

PSD A COMPROMIS CEL MAI MARE PROIECT DE INVESTIŢII DIN SUDUL JUDEŢULUI DÂMBOVIŢA! De ce nu are Găeştiul centură?

Centura ocolitoare a oraşului Găeşti este un alt important proiect de investiţii ratat de PSD şi de Adrian Ţuţuianu, în mandatul dezastruos 2012 – 2016. După ce indicatorii tehnico-economici ai lucrării au fost aprobaţi prin Hotărârea de Guvern nr. 157/2011, iar proiectul a fost inclus în Strategia Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale a României pentru perioada, iată că Partidul Social Democrat a reuşit contraperformanţa să îl îngroape fără explicaţii imediat cum a ajuns la putere.

Proiectul „Varianta de ocolire Găeşti” a fost lăsat la cheie guvernanţilor PSD, iar realizarea lui  – cu termen 2015 – ar fi însemnat decongestionarea traficului în zona centrală a oraşului Găeşti, dar şi o importantă dezvoltare economică şi crearea de locuri de muncă pentru cetăţenii din tot sudul judeţului.

Traversat de DN 7 Bucureşti – Piteşti, DN 72 Găeşti – Târgovişte – Ploieşti şi DN 61 Găeşti – Alexandria, oraşul este sufocat de traficul greu, care se descarcă în Autostrada Bucureşti – Piteşti. Nu de puţine ori, în centru au avut loc accidente, soldate chiar cu dramatice pierderi de vieţi omeneşti. Iată, deci, un alt exemplu în care incompetenţa nu doar amână la nesfârşit investiţiile care pot aduce un mare plus în nivelul de trai al oamenilor, dar poate şi ucide!

PSD Dâmboviţa a pierdut, pe rând, toate investiţiile mari pentru judeţ. Ca orice politicieni mărunţi, ale căror unice ambiţii se rezumă la manipularea oamenilor îngenunchiaţi de sărăcie şi neputinţă, liderii PSD nu-şi pot trece în palmares nicio realizare notabilă. În schimb, au ţesut o incredibilă strategie în care la loc de cinste se află minciuna, ameninţarea, presiunea politică şi promovarea incompetenţei. 2016 este însă anul în care toate acestea pot fi aruncate la coşul de gunoi, acolo unde le este locul.

Deputat- Iulian Vladu,

Prim-vicepreşedinte coordonator PNL Dâmboviţa

PSD Dâmboviţa răspunde acuzaţiilor tot prin intermediul unui comunicat de presă.

”Îi transmitem pe această cale, domnului Cezar Preda, că înţelegem  frustrarea ce a renăscut în grupul liberal ca urmare a propunerii PSD pentru eliminarea celor 102 taxe, dar, nici chiar dumnealor nu pot bloca un demers menit să debirocratizeze și să aducă un minimum de confort românilor”, se precizează în comunicatul PSD Dâmboviţa.

În comunicat PSD Dâmboviţa vorbeşte despre creşterea economică adusă ţării de guvernarea PSD, despre faptul că drumurile naţionale care trec prin Dâmboviţa sunt cuprinse în Masterplanul de Transporturi, iar despre centura Găeştiului… absolut niciun cuvânt.

COMUNICAT DE PRESĂ

Se pare că apropierea alegerilor aduce, din nou, pe scena politică dâmboviţeană, așa-ziși lideri de partid, detaşaţi de memoria trecutului şi axaţi pe prezentarea realităţii într-o manieră distorsionată cu scopul de a pune în aplicare un plan bine organizat al propagării mesajelor îndreptate împotriva distrugerii unor măsuri ce au avut, sau urmează să aibă, efecte pozitive pentru cetăţenii României.

Îi transmitem pe această cale, domnului Cezar Preda, că înţelegem  frustrarea ce a renăscut în grupul liberal ca urmare a propunerii PSD pentru eliminarea celor 102 taxe, dar, nici chiar dumnealor nu pot bloca un demers menit să debirocratizeze și să aducă un minimum de confort românilor. Doar pentru că nu sunt în stare să gândescă ei aceste măsuri, cu atât mai mult să le pună în practică vreodată, le reamintim că este ingrat şi deloc corect faţă de o ţară întreagă să nu recunoască beneficiile aduse de proiectele PSD. Încă o dată, reiterăm ideea că politica este pentru oameni şi că interesul acestora primează în faţa oricăror nemulţumiri sau frustrări de partid pedelisto-liberal. Cât despre acuzaţiile aduse de fostul președinte PDL Buzău, membru marcant al echipei Blaga- Udrea, am avea de redat câteva însemnate amănunte:

1)Din fericire pentru români şi România, măsurile luate de guvernarea PSD au adus ţării noastre o creştere economică care au promovat-o ca lider în UE în trimestrul al treilea al anului 2015, lucru certificat de statisticile EUROSTAT şi confirmat şi de estimările făcute publice de către INS. Să nu uităm că fosta guvernare de suflet a domnului Preda a însemnat pentru români tăierea pensiilor şi a salariilor, cu 15%, respectiv 25%.

2) În ceea ce privește programarea județului nostru în anul 2021în Master Planul de Transporturi, la care face referire fruntașul pedelist, îi reamintim că aprobarea indicatorilor tehnico-economici, acum deja expirați,  pentru investiția privind modernizarea DN 71, s-a realizat încă din anul 2009, prin HG. Oare ce motive au avut cei care au deținut puterea în perioada respectivă să nu ducă la bun sfârșit acest proiect? Oare atunci când colegii dumneavoastră de partid conduceau județul și țara și erau dezinteresați de dezvoltarea Dâmboviței, de ce nu ați luat atitudine?

În al doilea rând, proiectul inițial nu prevedea lărgirea la 4 benzi  a drumului, element absolut esențial pentru dezvoltarea județului, așa cum o demonstrează toate studiile realizate. Acest lucru a fost gândit tot de PSD, stimați liberali! Și va fi pus în aplicare tot de PSD. Cum să spui că echipa lui Adrian Țuțuianu nu are niciun proiect, când TRANSREGIO Chindia A1-Titu-Bâldana-Târgoviște-Sinaia, a obținut  punctaj maxim în Master Planul de Transport al României, existând astfel certitudinea finanțării în POIM 2014-2020. Faptul că vorbiți de 2021 ne face să credem că luați în calcul dezastruosul an 0 al  guvernării Cioloș, pe care cu mândrie o girați. De aceea, vă îndemnăm să adresați interpelări cu privire la stadiul proiectelor, guvernului dumneavoastră aflat în funcție, sau tot Țuțuianu este de vină pentru incapacitatea tehnocraților?!

Şi încă un amănunt…în 2008, domnul Cezar Preda spunea despre PNL următoarele „prin tăcerea şi pasivitatea pe care au manifestat-o la alegerile locale, au născut în România un nou tip de vot – votul pe bani şi pe mâncare. Asta a legiferat PNL la alegerile din iunie 2008”. În 2016, domnul Cezar Preda se află, paradoxal, dar cu mândrie, în fruntea aceluiaşi partid PNL și vrea să pară procupat de dezvoltarea județului Dâmbovița.

Președinte al PSD Dâmbovița, Adrian Țuțuianu

 

error: Conţinut protejat !!