PNL Dâmboviţa se pronunţă împotriva unei guvernări cu PSD; Guran anunţă că nu îl va urma pe Orban

PNL Dâmboviţa se pronunţă împotriva unei guvernări cu PSD; Guran anunţă că nu îl va urma pe Orban

Conducerea PNL Dâmboviţa anunţă, luni, într-un comunicat de presă, că nu susţine o coaliţie de guvernare cu PSD şi va vota în acest sens în Biroul Permanent al PNL.

Liderul PNL Dâmboviţa, senatorul Virgil Guran, transmite, în acest comunicat, că va rămâne în PNL şi nu îl va urma pe Ludovic Orban.

„Senatorul Virgil Guran, preşedintele PNL Dâmboviţa, a anunţat că în şedinţa BPN de astăzi va vota împotriva unei coaliţii de guvernare cu PSD. Decizia a venit după consultarea organizaţiilor locale, care nu consideră că o alianţă cu social democraţii este o soluţie bună pentru partid”, se arată în comunicatul PNL Dâmboviţa.

Conform sursei citate, decizia este asumată de înteaga organizaţie judeţeană.

„Deşi am doar unul din cele 75 de voturi din BPN, consider că este relevant ca acesta să fie dat cu demnitate şi în concordanţă cu ceea ce şi eu, şi organizaţiile locale credem că ar trebui să fie parcursul PNL astăzi şi în viitor”, declară Virgil Guran.

Acesta a făcut şi unele precizări în legătură cu relaţia cu Ludovic Orban, fostul lider PNL de care a fost foarte apropiat.

„Rămân în Partidul Naţional Liberal. Îl respect pe Ludovic Orban, am avut o colaborare foarte bună şi, împreună, am reuşit să realizăm proiecte importante pentru dâmboviţeni. Principala mea responsabilitate este însă faţă de organizaţiile locale alături de care am muncit în campaniile electorale şi care m-au susţinut pentru funcţia de senator PNL şi pentru cea de preşedinte al organizaţiei Dâmboviţa. Rămân fidel valorilor liberale şi cred în capacitatea PNL de a rezolva această criză politică prin înţelepciune, dialog şi bună credinţă. Astăzi, mai mult decât oricând, orgoliile personale trebuie date la o parte şi împreună, ca o echipă puternică şi asumată, să găsim cele mai bune soluţii pentru ţară şi pentru partid”, afirmă liderul PNL Dâmboviţa, senatorul Virgil Guran.

error: Conţinut protejat !!