Podul de la Finta, închis circulaţiei din cauza eroziunii malului râului Ialomiţa

Podul de la Finta, închis circulaţiei din cauza eroziunii malului râului Ialomiţa

Podul de la Finta din judeţul Dâmboviţa a fost închis circulaţiei, după ce din cauza precipitaţiilor abundente debitul râului Ialomiţa a crescut şi a erodat malurile râului în zona podului, se arată într-un comunicat al Consiliului Judeţean (CJ) Dâmboviţa, remis miercuri.

”În urma precipitaţiilor abundente şi a debitelor excepţionale produse pe cursul râului Ialomiţa, ce au determinat eroziuni şi ruperi ale malurilor pe o lungime de cca 300 metri liniari, a fost avariată zona Culee – mal drept, prin scurgerea materialului de umplutură, aspecte care au condus la avarierea unei suprafeţe de aproximativ 20 mp din rampa obiectivului”, se arată în comunicatul CJ Dâmboviţa.

În document se mai arată că s-a luat măsura închiderii circulaţiei auto şi pietonale pe pod şi instalarea unei semnalizări rutiere de avertizare pe ambele sensuri de drum.

Consiliul Judeţean Dâmboviţa informază participanţii la trafic, precum şi pe locuitorii care deţin terenuri agricole în zonă să folosească variantele ocolitoare, până la remedierea avariilor produse.

Podul de la Finta peste râul Ialomiţa a fost inaugurat în octombrie 2013. Investiţia a fost de 4 milioane de lei şi a fost suportată de Consiliul Judeţean (CJ) Dâmboviţa, lucrările fiind începute din 2002.

Podul are o lungime de 131 de metri şi asigură legătura între drumurile judeţene DJ 720A Finta – Postârnacu şi DJ 711 Dobra – Bilciureşti – Cojasca.

error: Conţinut protejat !!