Poliţia Dâmboviţa: Continuă tentativele de înşelăciune prin metoda ”premiul”

Poliţia Dâmboviţa: Continuă tentativele de înşelăciune prin metoda ”premiul”

Poliţiştii dâmboviţeni atrag atenţia că, la nivel de judeţ, continuă tentativele de înşelăciune prin metoda ”premiul”, cel mai recent caz fiind la Fieni, unde unei femei de 66 de ani i s-a cerut suma de 2.400 de lei pentru a intra în posesia unui mare premiu în euro.

”Poliţiştii din Fieni desfăşoară activităţi specifice pentru identificarea unei persoane bănuite de săvârşirea unei tentative de înşelăciune prin metoda “premiul”. În fapt, în ziua de 05 august 2015, o femeie, de 66 de ani, din Runcu a fost contactată telefonic de o persoană care s-a recomandat a fi reprezentantul unei companii de telefonie fixă şi i-a adus la cunoştinţă că a câştigat suma de 10.000 euro. Totodată, pentru a intra în posesia acelui premiu, femeii i-a fost solicitat să depună într-un cont 2.400 de lei”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Dâmboviţa, remis joi.

Femeia în cauză i-a adresat mai multe întrebări celui care încerca să o înşele, astfel a reuşit să nu fie păcălită.

”Întrucât partea vătămată i-a adresat apelantului mai multe întrebări, acesta i-a adresat injurii şi a întrerupt conversaţia telefonică”, se mai arată în comunicatul IJP Dâmboviţa.

În cauză, poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de tentativă de înşelăciune.

Pentru a nu deveni victime ale acestui gen de infracțiuni, poliţiştii recomandă cetăţenilor să manifeste maximă prudenţă în cazul în care primesc un astfel de telefon şi să nu dea curs respectivelor solicitări, în ciuda reacţiei emoţionale de moment.

”Simpla utilizare a unui furnizor de servicii (de telefonie sau televiziune) nu presupune înscrierea automată la un concurs, fără consimţământul abonatului obţinut în prealabil. Este cât se poate de clar că, dacă nu v-aţi înscris la un concurs, în nici un caz nu puteţi fi desemnat câştigător. Nu achitaţi niciodată în avans sume de bani pentru ridicarea unor premii. Plata impozitelor sau a altor taxe se realizează numai după încasarea premiilor”, informează IJP Dâmboviţa.

Poliţiştii recomandă utilizarea numărului unic de urgenţă 112 pentru sesizarea oricărei tentative de înşelăciune, acest demers fiind de natură a ajuta poliţia la identificarea infractorilor.

error: Conţinut protejat !!