Poliţia Dâmboviţa: Controale şi amenzi pentru nereguli în transportul de persoane

Poliţia Dâmboviţa: Controale şi amenzi pentru nereguli în transportul de persoane

Poliţiştii dâmboviţeni au efectuat controale în trafic pe linia transportului public de persoane şi au constatat sute de nereguli.

Au fost oprite 412 maşini şi au fost date 233 de amenzi.

”Poliţiştii din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Dâmboviţa, în colaborare cu colegii de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Ilfov, au organizat pe 10 septembrie 2015 o acţiune în zonele limitrofe ale celor două judeţe, pe linia reducerii riscului rutier şi pentru depistarea ilegalităţilor din domeniul transportului public de mărfuri şi persoane. În cadrul acţiunii, poliţiştii au verificat 412 autovehicule, au aplicat 233 de sancţiuni contravenţionale, a căror valoare se ridică la 152.070 de lei şi au constatat 3 infracţiuni, dintre care una contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice”, se arată într-un comunicat al IJP Dâmboviţa.

Din totalul amenzilor, 35 au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 40 pentru neutilizarea centurii de siguranţă, 20 pentru defecţiuni tehnice şi 27 pentru lipsa documentelor prevăzute de lege.

Totodată, 50 de conducători auto au fost sancţionaţi contravenţional după ce au fost depistaţi în timp ce transportau mai multe persoane decât numărul de locuri înscris în certificatul de înmatriculare şi alţi 3 pentru încălcarea prevederilor O.G 37/2007 privind perioadele de conducere, pauzele şi perioadele de odihnă ale conducătorilor auto şi utilizarea aparatelor de înregistrare a activităţii acestora.

De asemenea, alţi 10 şoferi au fost amendaţi pentru încălcarea normelor legale privind transportul persoanelor în regim taxi.

Alte 5 sancţiuni au fost aplicate în conformitate cu prevederile Legii 171/2010 privind contravenţiile silvice.

Totodată, poliţiştii au reţinut 5 permise de conducere şi au retras 24 de certificate de înmatriculare şi 15 seturi de plăcuţe de înmatriculare.

Ca măsură complementară, poliţiştii au confiscat marteriale de construcţii în valoare de 800 de lei, 340 de franzele, 400 de ţigarete, 60 de litri de băuturi alcoolice şi 100 de kilograme de legume, bunuri pentru care nu se deţineau documente justificative de provenienţă.

La activităţi au participat şi reprezentanţii R.A.R.

error: Conţinut protejat !!