Poliţia Dâmboviţa: În această săptămână controale în trafic vizând viteza

Poliţia Dâmboviţa: În această săptămână controale în trafic vizând viteza

Poliţia Dâmboviţa desfăşoară, în perioada 13-19 aprilie, sub coordonarea de specialitate a Direcţiei Rutiere din cadrul I.G.P.R., acţiuni pentru reducerea numărului de accidente rutiere produse pe fondul nerespectării regimului legal de viteză.

”Acţiunile se înscriu în calendarul campaniei „SPEED” al poliţiilor rutiere europene TISPOL. În cadrul actiunilor sunt folosite autovehiculele dotate cu echipamente de supraveghere video a traficului rutier şi de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, amplasate în sistem cascadă, pentru depistarea în trafic a conducătorilor auto care rulează cu viteză peste limita legală şi sancţionarea promptă a acestora”, se arată într-un comunicat al Poliţiei Dâmboviţa.

În primele două zile, poliţiştii au aplicat 295 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 227 pentru exces de viteză.

Trei dintre şoferi au fost depistaţi în timp ce se deplasau cu o viteză de peste 50km/h peste limita legală, fiind dispusă şi măsura complementară a suspendării exercitării dreptului de a conduce.

Poliţia dâmboviţeană recomandă conducătorilor auto să circule cu prudenţă, cu viteză adaptată în permananenţă la condiţiile meteo şi de drum şi să acorde o atenţie sporită pietonilor.

error: Conţinut protejat !!