Premierul Cioloş a fost, marţi, în judeţul Dâmboviţa

Premierul Cioloş a fost, marţi, în judeţul Dâmboviţa

Premierul Dacian Cioloş a fost, marţi, în judeţul Dâmboviţa. Însoţit de miniştrii Muncii şi Educaţiei, acesta a vizitat grădiniţa Podu Cristinii din Potlogi.

Presa nu a fost invitată la eveniment. Nici conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Dâmboviţa nu a ştiut despre această vizită.

Guvernul a dat un comunicat de presă în care a informat despre deplasarea lui Cioloş şi a celor doi miniştri în judeţul Dâmboviţa.

COMUNICAT DE PRESĂ

Vizită la grădinița din Podu Cristinii

Premierul Dacian Cioloș a vizitat grădinița din Podu Cristinii, comuna Potlogi, județul Dâmbovița, unitate de învățământ cu 14 copii înscriși. 11 dintre aceștia sunt eligibili pentru a beneficia de tichete sociale prin programul Fiecare Copil în Grădiniţă (FCG).

Vizita are loc în contextul în care, astăzi, Ministerul Muncii Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice a lansat în dezbatere publică, pentru 10 zile, normele de implementare a Legii 248/2015 privind stimularea participării în învățământul preșcolar a copiilor provenind din familii defavorizate.

(http://www.mmuncii.ro/j33/index.php/ro/transparenta/proiecte-in-dezbatere/4216-2016-01-05-hg-norme-tichete-gradinite).

”Mi se pare important să vedem cum putem aborda în mod integrat această problemă a dificultăților din comunitățile mai sărace, mai ales din mediul rural, să tratăm și problema sărăciei împreună cu accesul la educație, la serviciile medicale și la alte tipuri de servicii sociale. Mi se pare că programul Fiecare Copil în Grădiniţă (FCG) este o piesă din acest puzzle pe care trebuie să vedem cum îl construim” – a declarat primul-ministru Dacian Cioloș.

ciolos copii

error: Conţinut protejat !!