Preşedinte AFM, Laurenţiu Neculaescu: Am deschis axa de finanţare pentru fabrici de reciclare

Preşedinte AFM, Laurenţiu Neculaescu: Am deschis axa de finanţare pentru fabrici de reciclare

A fost deschisă axa de finanţare pentru fabrici de reciclare, în estimare fiind realizarea a cel puţin 26 de astfel de fabrici în România, a anunţat, luni, într-o conferinţă de presă, la Târgovişte, preşedintele AFM, Laurenţiu Neculaescu.

„Am mai deschis şi, probabil, se va publica astăzi (luni, n.r.) în Monitorul Oficial o axă de finanţare pentru mediul privat, unde vom finanţa capacităţi noi de reciclare la nivelul României. Asta înseamnă, noi am estimat un număr de cel puţin 26 de fabrici de reciclare la nivelul României. 26 de fabrici înseamnă locuri de muncă, înseamnă o întreagă dezvoltare în economie atât pe orizontală, cât şi pe verticală, astfel încât să ne apropiem şi noi de conceptul de economie circulară în care deşeul să devină materie primă şi nu ceva pe care să îl depozităm într-o groapă de gunoi”, a spus Neculaescu.

Preşedintele AFM, Laurenţiu Neculaescu, a fost prezent, luni, la Târgovişte, unde a semnat contracte de finanţare ale mai multor localităţi dâmboviţene beneficiare ale programelor AFM privind staţii de încărcare electrice şi realizarea de piste de biciclete.

error: Conţinut protejat !!