Preşedintele CJ Dâmboviţa, Alexandru Oprea, contestă suspendarea din PSD; spune că va vorbi cu Dragnea

Preşedintele CJ Dâmboviţa, Alexandru Oprea, contestă suspendarea din PSD; spune că va vorbi cu Dragnea

Preşedintele CJ Dâmboviţa, Alexandru Oprea, a declarat, într-o conferinţă de presă, că se consideră încă membru al PSD şi, în opinia lui, suspendarea din partid, decisă anul trecut, nu este statutară.

De asemenea Oprea a spus că va vorbi cu şeful PSD, Liviu Dragnea, pe acest subiect.

În martie anul trecut, Oprea a anunţat că demisionează din funcţia de secretar executiv al PSD Dâmboviţa şi din cea de preşedinte al organizaţiei comunale Răzvad. La scurt timp, tot în luna martie 2017, preşedintele PSD Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, a anunţat că Alexandru Oprea a fost suspendat din calitatea de membru al PSD, dar va avea în continuare susţinerea politică a partidului şi îşi va păstra funcţia administrativă.

Alexandru Oprea susţine că a aşteptat până acum să i se comunice oficial decizia, lucru ce nu s-a întâmplat.

”Eu mi-am dat demisia în martie 2017 din funcţia de secretar executiv al organizaţiei judeţene şi din funcţia de preşedinte al organizaţiei comunale Răzvad, pentru că au fost nişte dispute pe fondul unei proaste comunicări şi atunci s-a spus că nu am repartizat corect bugetul. Am conştiinţa împăcată, toate unităţile administrativ teritoriale în 2017 au primit mai mulţi bani ca în 2016, cu excepţia uneia, Găeşti”, a declarat, miercuri, Alexandru Oprea.

Acesta spune că decizia prin care a fost suspendat din partid nu respectă statutul PSD.

”Au luat acea decizie, făcând o greşeală fundamentală în opinia mea, judecându-mă ca pe un simplu membru de partid, uitând că sunt membru cu drept de vot al Biroului Permanent Judeţean, iar în cazul sancţiunilor propuse, în speţă suspendarea din partid între 6 şi 12 luni sau excluderea, competenţa de luare a deciziei revine Comitetului Exectiv Naţional cu două treimi din voturi. Am aşteptat, nu am ieşit în conferinţe de presă, să mi se comunice statutar acea hotărâre pentru a putea exercita căile de atac împotriva ei. Repet, nu am decât o aşteptare, să se respecte prevederile statutului”, a mai spus Oprea.

Acesta a susţinut că nu a adus prejudicii de imagine PSD şi a adăugat că a aflat că acum se încearcă schimbarea sa din funcţia de preşedinte al CJ Dâmboviţa.

”N-am făcut nicio declarație publică de natură a aduce prejudicii de imagine Partidului Social Democrat. Sigur, pot avea puncte de vedere, opinii și mă bucur că se încurajează la nivelul partidului diversitatea de păreri. Sunt omul care voi spune întotdeauna lucrurilor pe nume, care nu voi ezita niciodată să-mi asum lucrurile pe care le fac, dar și să recunosc că fac și greșeli, pentru că nu sunt infailibil. Pe de altă parte, trebuie să fiți pe deplin încredințați că n-o să fiu niciodată yesmanul de serviciu. Am curaj, am demnitate, am verticalitate și voi spune întotdeauna lucrurilor pe nume (…). Mă voi supune deciziilor care se vor lua în forurile statutare”, a adăugat Alexandru Oprea.

Acesta s-a referit şi la relaţia pe care o are cu preşedintele PSD Dâmboviţa, senatorul Adrian Ţuţuianu.

”Nu am nimic cu omul Adrian Țuțuianu. Îi respect capacitatea intelectuală, îi respect capacitatea de muncă. Probabil, anumite lucruri sau anumiți îmbârligători de profesie, ca să le spun aşa, se preocupă: că a zis Oprea nu știu ce, că a făcut Oprea nu știu ce. Domnilor, eu nu am o problemă să recunosc ce-am făcut. Dar știți ce mă deranjează? Că, uneori, se spune că aș fi făcut niște lucruri pe care nici măcar nu le-am gândit (…). Nu am o problemă de a comunica cu Adrian Țuțuianu. Repet, îi apreciez activitatea; în schimb, are un mare defect: pune  prea ușor urechea la ce-i spune unul sau altul”, a mai spus Oprea.

Întrebat dacă a vorbit cu preşedintele partidului, Alexandru Oprea a precizat ”aștept ca președintele Liviu Dragnea să mă cheme la București. Până acum nu, dar mi s-a comunicat că o să mă cheme”.

error: Conţinut protejat !!