Preşedintele CJ Dâmboviţa, apel la Poliţie şi Jandarmerie să verifice persoanele aflate în autoizolare

Preşedintele CJ Dâmboviţa, apel la Poliţie şi Jandarmerie să verifice persoanele aflate în autoizolare

Preşedintele CJ Dâmboviţa, Alexandru Oprea, face un apel către Poliţie şi Jandarmerie să îi verifice pe cei care se află în autoizolare pentru a preveni răspândirea cronavirusului.

Oprea îndeamnă cetățenii la spirit civic, prin promovarea unei atitudini conștiente care să îi protejeze și care să susțină, totodată, și eforturile medicilor și ale instituțiilor responsabile de gestionarea acestei situații.

„În aceeași măsură, președintele Consiliului Județean Dâmbovița face apel și la organele abilitate în domeniul apărării și siguranței naționale, respectiv Inspectoratul de Poliție Județean Dâmbovița și Inspectoratul de Jandarmi Dâmbovița, să deruleze, în mod constant, acțiuni de verificare a respectării măsurilor de auto-izolare în rândul cetățenilor dâmbovițeni aflați în această situație”, se arată într-un comunicat al CJ Dâmboviţa, remis, marţi, stiriDB.ro.

Toți cetățenii care intră pe teritoriul României din țările incluse în zona roșie (Republica Populară China – regiunea Hubei; Italia – întreaga țară; Coreea de Sud – Daegu și Cheongdo, Iran – întreaga țară) vor fi nevoiți să intre în carantină pentru 14 zile, iar cei veniți din țările incluse în zona galbenă, cu peste 500 de cazuri confirmate, vor fi nevoiți să se autoizoleze la domiciliu tot pentru 14 zile.

„Vă reamintim că la nivelul Consiliul Județean Dâmbovița au fost aplicate măsurile de prevenție dispuse de autoritățile naționale, fiind astfel sistate audiențele cu cetățenii până la sfârșitul lunii în curs. De asemenea, accesul în sediul instituției a fost restricționat pentru vizitatori, documentele fiind primite doar la registratură sau prin corespondență electronică. Mai mult, a fost decalat programul de lucru al angajaților și au fost anulate toate evenimentele care implică participarea unui număr mare de persoane”, mai precizează CJ Dâmboviţa.

Până în data de 17 martie, în județul Dâmbovița nu există nicio persoană infectată cu virusul COVID-19. Au fost efectuate 46 de teste, toate având rezultat negativ. În prezent, se află în carantină 36 de persoane, iar în izolare sunt 183 de persoane. Județul Dâmbovița dispune, până la acest moment, de 54 de locuri de carantină.

error: Conţinut protejat !!