Preşedintele CJ Dâmboviţa: Grupuri de interese încearcă să profite de ce s-a întâmplat la Aninoasa pentru a prelua conducerea Companiei de Apă

Preşedintele CJ Dâmboviţa: Grupuri de interese încearcă să profite de ce s-a întâmplat la Aninoasa pentru a prelua conducerea Companiei de Apă

Anumite forţe politice sau grupuri de interese încearcă să profite de ce s-a întâmplat la Aninoasa pentru a prelua conducerea companiei de apă, a declarat marţi, la un post local de televiziune, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.

”Este impardonabil ca anumite forțe politice sau grupări de interese, o spun fără nicio reținere, încearcă să profite de acest scandal pentru a pune mâna pe Compania de Apă. Multe din disputetele pe care le-am avut eu cu domnul Volintiru (Mihail Volintiru, preşedinte PNL Dâmboviţa, n.r.)și cu Partidul Național Liberal în ultimul an și jumătate au pornit tocmai de la Compania de Apă și de la dorința domnului Volintiru, venit din București, fără nicio legătură cu acest județ, de a încerca să vină și să impună o echipă managerială, care nu știu pe cine avea în componență, dar știu sigur ce urmărea”, a spsu Ţuţuianu în emisiunea ”Față în față”, moderată de Anda Ștefan la Columna TV.

Ţuţuianu s-a referit şi la motivele pentru care se încearcă preluarea conducerii Companiei de Apă Târgovişte-Dâmboviţa.

”Compania de Apă e vânată din următoarele motive: are în derulare proiecte europene cu finanțare importantă, sunt zeci de milioane de euro. Urmează să aibă finanțare pe proiecte europene, pe 2014 – 2020, s-a depus un POS de Mediu de 136 de milioane de euro”, a spus Ţuţuianu.

Întrebat dacă, fiind vorba de bani europeni, pot fi dirijaţi sper un grup de interese, Ţuţuianu a răspuns ”realitatea ne arată că da”.

”Din moment ce sunt atâtea corecții financiare pe programele europene, din moment ce, de exemplu, la Compania de Apă dinTârgoviște s-au adjudecat lucrări la Găești și Titu și-apoi au fugit unii alde Georgică Cornu de la firma Confort Timișoara cu aproape 200 de miliarde din județul Dâmbovița și-au săpat un șanț de 126 de metri liniari la Găești, înseamnă că unii se gândesc că așa poate fi folosită Compania”, a adăugat Adrian Ţuţuianu.

Despre fostul director al Companie de Apă, Dorin Staicu, care şi-a dat demisia după incidentul apei neconforme de la Aninoasa, Adrian Ţuţuianu a spus că a gestionat prost subiectul Aninoasa, dar că este persoana care a reuşit să rezolve problemele din proiectul european derulat de compania de apă.

”În luna mai (2013) a venit domnul Staicu la Compania de Apă cu echipa pe care a condus-o și eu cred că nu-i corect să-i reproșăm lui Staicu ceea ce nu s-a făcut la Compania de Apă ani de zile înainte. Staicu a gestionat prost, extrem de prost subiectul de la Aninoasa, este motivul pentru care eu, personal i-am cerut să-și dea demisia ca o minimă satisfacție dată opiniei publice, dar asta nu înseamnă că e vinovat de toate problemele Companiei de Apă. În momentul când a venit Staicu la Compania de Apă, proiectele europene erau implementate într-un procent de 18%. Din mai 2013 până la 1 aprilie 2014, într-un singur an de zile, Staicu a recuperat mult din întârziere și-am ajuns la 52% grad de implementare a proiectelor europene”, a afirmat preşedintele CJ Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.

Acesta a vorbit şi despre manipulări ale subiectului Aninoasa în interesul PNL şi al unor grupuri de interese.

”L-am văzut pe un domn, Quintus Niculescu, sunt doi frați gemeni, unul dintre ei salariat la Compania de Apă, a lucrat la administrativ și acum e mare lider al Partidului Național Liberal și a început să se ocupe de manipularea salariaților Companiei de Apă, de manipularea unor cetățeni. Am să vă spun așa: sunt oameni bolnavi, care au sunat de bună credință… Și repet încă o dată, pentru a mia oară: Staicu și echipa lui sunt vinovați de modul cum au gestionat această problemă. Oamenii au dreptate. Dar, pe lângă cei care au sunat pentru că au avut, într-adevăr, o problemă, pe la posturi locale de televiziune sau prin diverse locuri, sunt unii care n-au avut nicio problemă și au făcut parte din echipa care a încercat să manipuleze subiectul în interesul Partidului Național Liberal și al unor grupuri de interese. Am dovezi, nu vorbesc din auzite”, a spus Ţuţuianu.

error: Conţinut protejat !!