Preţul actual al apei – generat de un contract de finanţare semnat în 2010, susţine directorul companiei de Apă Târgovişte-Dâmboviţa

dorin staicuPreţul actual al apei a fost stabilit printr-un contract de finanţare semnat în 2010 de Radu Vasilescu şi Florin Popescu, susţine directorul Companiei de Apă Târgovişte-Dâmboviţa (CATD), Dorin Staicu.

”Pentru anul 2014, se încearcă elaborarea unui buget cu o scădere a tarifului de 2-3%, cu asigurarea plăţii cofinanţării din proiect”, spune Staicu.

Acuzat că a crescut tariful metrului cub de apă peste limita de suportabilitate a cetăţenilor, directorul Companiei de Apă a ieşit într-o conferinţă de presă pentru a lămuri lucrurile şi a arăta care sunt principalii vinovaţi de nivelul actual al tarifului la apă.

Potrivit directorului CATD, Dorin Staicu, actuala conducere a companiei şi actuala administraţie judeţeană nu ar avea nici un fel de vină pentru că preţul apei a ajuns astăzi la un nivel atât de ridicat.

”Aş vrea să ştiţi că preţul actual al apei este generat de contractul de finanţare aferent programului de extindere şi reabilitare a infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Dâmboviţa, care este semnat de către ministrul Laszlo Borbely, de fostul director al companiei de apă Radu Vasilescu şi de fostul preşedinte al CJ Dâmboviţa Florin Popescu”, a spus Staicu.

Acesta explică şi care sunt tarifele prevăzute în actul semnat în 2010 şi cum din anul 2009 a crescut cu 26% tariful apei şi cu 350% cel al canalizării.

”În acest act există un program de creştere a tarifului care a generat următoarea situaţie: din 2009 până în 2013 tariful la apă a crescut cu 26%, iar tariful la canalizare de aproape 3 ori şi jumătate. Per total, apă plus canal, aşa cum se formează factura plătită de cetăţean, de la o valoare de 3,69 lei în 2009 am ajuns în total la 6,88 lei, tarife fără TVA, adică la aproape dublarea facturii prin tariful utilizat. Altfel spus, tarifele provocau o factură medie de 37 lei, iar astăzi ajungem la o factură medie de 69 lei. Vreau să vă spun că aceste lucruri nu sunt datorate administraţiei actuale care conduce judeţul sau Companiei de Apă, ci este un act normativ pe care l-am moştenit”, susţine directorul Companiei de Apă Târgovişte-Dâmboviţa, Dorin Staicu.

Acesta a adăugat că în 2008, când era director, ne situam, ca judeţ, pe locul 18 la tariful de apă, iar astăzi am ajuns pe locul 2.

error: Conţinut protejat !!