Primăria Târgovişte, despre problema ciorilor din municipiu

ciori-targoviste

Numărul mare de ciori din Târgovişte creează probleme locuitorilor, în primul rând prin mizeria pe care o fac în parcurile din municipiu, cât şi din cauza zgomotului. Cei care vor să se plimbe prin Parcul Mitropoliei nu o pot face din cauza găinaţului de ciori şi a mirosului puternic. Din acelaşi motiv mulţi părinţi nu îşi mai duc copiii în parc. Şi nu este singura zonă afectată.

Primarul interimar al Târgoviştei, Cristian Stan, spune că ştie despre poblema ciorilor din municipiu şi că o să încerce să găsesască o soluţie.

Întrebat de jurnalişti dacă primăria are în dotare un aparat cu ultrasunete de îndepărtat ciorile, edilul a spus că nu ştie, dar se va interesa.

”Nu cred că e un sistem eficient pentru aşa ceva. O să mă interesez să văd dacă mai există aşa ceva”, a răspuns primarul Cristian Stan.

Întrebat ce soluţii vede pentru această problemă, a ciorilor din municipiu, Stan a spus că nu ştie, nefiind specialist.

”Soluţiile pentru ciori nu le pot da eu, nu sunt specialist. Cu toată sinceritatea vă spun, pregătirea juridică îmi permite să abordez mai multe teme, dar asta cu ciorile, nu… Este adevărat, o să încercăm să o rezolvăm”, a precizat primarul interimar al Târgoviştei, Cristian Stan.

Problema nu este una nouă, primarii anteriori din Târgovişte încercând să o rezolve, dar fără succes.

Au fost toaletaţi castanii de pe Bulevardul Carol I, iar ciorile s-au mutat temporar în zona Parcului Chindia, au fost testate şi aparate cu ultrasunete, dar problema persistă. Legat de toaletarea copacilor sunt voci care susţin că procedura duce la creşterea poluării, frunzele având un rol important aici, la fel se reduce şi umbra creată de coroanele arborilor.

error: Conţinut protejat !!