Primăria Târgovişte explică de ce au fost scoşi tuia din Piaţa Revoluţiei: La rădăcini era o placă de beton şi se uscau

Primăria Târgovişte exăplică de ce a fost nevoie să fie îndepărtaţi arborii tuia din Piaţa Revoluţiei. Sub aceştia era un strat superficial de pământ de 40 de centimetri, apoi o placă de beton, iar rădăcinile erau prinse în acea placă şi copacii începeau să se usuce. În locul lor vor fi plantaţi alţi arbori şi arbuşti.

Sunt persoane care susţin această acţiune, susţinând că tuia poate fi înlocuită cu alţi arbori care să dea un aspect peisagistic mai plăcut zonei.

SITUAȚIA INTEVENȚIEI DIN PIAȚA REVOLUȚIEI

Referitor la lucrările care se derulează în Piața Revoluției din Municipiul Târgoviște, precizăm faptul că acestea sunt realizate în cadrul unui proiect complex care vizează inclusiv intervenții ample din punct de vedere al amenajării spațiilor verzi, amenajare care se realizează pe baza unui studiu peisagistic ce stabilește clar categoriile de lucrări pe care proiectul le presupune.

De precizat că arborii tuia care se îndepărtează de către constructor vor fi înlocuiți cu aproximativ 600 de arbori și arbuști, ca parte a investiției amintite.

Mai mult, sub arborii existenți acum în Piața Revoluției este numai un strat de pământ superficial, de cel mult 40 de centimetri, iar sub acest strat subțire de pământ se află o placă de beton, ceea ce a determinat uscarea, în parte, a arborilor.

Față de situația prezentată se impune îndepărtarea vegetației existente, în condițiile unui strat vegetal superficial, și plantarea unui număr mare de arbori și arbuști după ce betonul de sub arborii deja îmbătrâniți va fi spart și îndepărtat.

Vă atașăm planșe foto din care rezultă că intervenția este justificată!

error: Conţinut protejat !!