Primăria Târgovişte: Numărul asistaţilor sociali, în scădere

Primăria Târgovişte: Numărul asistaţilor sociali, în scădere

În luna aprilie a acestui an, municipiul Targoviste a inregistrat cel mai mic numar de asistati sociali de la intrarea in vigoare a Legii nr. 416/2001, privind venitul minim garantat, deci din ultimii aproape 20 de ani, spune primarul Cristian Stan.

„Numarul dosarelor a scazut la 276, in conditiile in care, in anul 2016, numarul acestora se apropia de 500, iar anii anteriori oscila intre 800 si 1000 de dosare. Totodata, in aceeasi luna, municipiul Targoviste a inregistrat si cel mai mic numar de scutiri medicale aferente asistatior sociali, de la intrarea in vigoare a Legii nr. 416/2001, privind venitul minim garantat. Astfel, numarul de adeverinte medicale de scutire de efort a scazut la 35, in conditiile in care, in aceeasi perioada a anului trecut, numarul adeverintelor era de peste 150, iar acum 2 ani, se inregistrau 235 de astfel de documente.

In egala masura, ne asiguram ca sunt realizate orele de munca obligatorii, sub sanctiunea pierderii, de catre cei care se sustrag de la indeplinirea obligatiilor legale, a dreptului de a beneficia de ajutor social”, precizează primarul Târgoviştei, Cristian Stan.

error: Conţinut protejat !!