Primăria Târgovişte şi consiliul elevilor, campanie umanitară pentru refugiaţii ucraineni

Primăria Târgovişte şi consiliul elevilor, campanie umanitară pentru refugiaţii ucraineni

Primăria Târgovişte şi Consiliul Judeţean al Elevilor au demarat, miercuri, o campanie umanitară pentru refugiaţii ucraineni, vor fi strânse ajutoare, dar sunt oferite şi locuri de cazare, consiliere, asistenţă medicală şi se asigură un translator.

Campania beneficiază şi de sprijinul Crucii Roşii.

Un punct de colectare este amenajat într-un cort amplasat în faţa Primăriei Târgovişte.

„Războiul este la graniţa României, iar efectele sale, prin refugiaţi, se produc pe teritoriul ţării noastre. De aceea, cred că o reacţie din partea noastră este nu numai utilă, dar necesară şi obligatorie”, a declarat, miercuri, primarul Târgoviştei, Cristian Stan.

Acesta a mulţumit ambasadorului României în Ucraina, Cristian Leon Ţurcanu, pentru sprijinul acordat campaniei demarată la Târgovişte.

„Am discutat telefonic cu domnia sa şi urmează să ne sprijine în vederea distribuirii produselor colectate exact acolo unde este nevoie, atât pentru refugiaţi, cât şi pe teritoriul Ucrainei. Este obligaţia noastră ca oameni să intervenim. Noi vom asigura preluarea, depozitarea şi transportul până la vamă, iar de acolo, cu sprijinul Ambasadei României în Ucraina, se va efectua distribuirea pe teritoriul Ucrainei”, a precizat primarul Cristian Stan.

Se vor colecta produse alimentare greu perisabile (zahăr, ulei, orez, mălai, griş, făină, conserve, compoturi la cutie, dulciuri, biscuiţi dulci şi săraţi, napolitane, lapte praf, apă, suc); produse de igienă, precum şi pampers, biberoane, lanterne, baterii, saci menajeri, prosoape de hârtie, tacâmuri, farfurii şi pahare de unică folosinţă; produse medicale: antitermice, antivirale, comprese sterile, măşti, dezinfectanţi; îmbrăcăminte.

„De asemenea, Primăria municipiului Târgovişte pune la dispoziţia refugiaţilor: 40 de locuri de cazare şi masă în clădirea de pe strada Vlad Ţepeş, nr. 6 C; birou de consiliere juridică; asistenţă medicală; interpret de limbă ucrainiană”, a mai anunţat primarul Târgoviştei, Cristian Stan.

error: Conţinut protejat !!