Primăria Târgovişte va fi luminată în albastru, pentru a marca Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului

Primăria Târgovişte va fi luminată în albastru, pentru a marca Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului

Clădirea Primăriei Târgovişte va fi luminată în albastru, luni, pentru a se marca Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului, se arată într-un comunicat al instituţiei, remis, luni.

”Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului (World Autism Awareness Day) este marcată anual la nivel mondial la 2 aprilie, cu scopul de a dinamiza eforturile mondiale de promovare a unei mai bune înţelegeri a autismului şi de a creşte nivelul de informare a publicului larg privind nevoile speciale ale persoanelor cu autism şi ale familiilor acestora. În cadrul campaniei internaţionale ”Light It Up Blue”, aproximativ 10.000 de clădiri din întreaga lume sunt iluminate, în fiecare an, în albastru, purtând mesajul persoanelor cu autism. Clădirea Primăriei Municipiului Târgovişte va fi iluminată în albastru în seara zilei de 2 aprilie pentru marcarea acestei zile”, se precizează în comunicatul Primăriei Târgovişte.

Tot luni, între orele 13:00 – 14:00, Centrul de zi pentru copii cu autism si sindrom Down ,,Sfânta Maria” şi Centrul de zi pentru copii cu dizabilităţi din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială Târgovişte au aeliberat baloane albastre în Piaţa Tricolorului din Târgovişte şi u organizat o expoziţie cu vânzare în scop caritabil de obiecte handmade.

Primăria Târgovişte informează că prin Direcţia de Asistenţă Socială oferă, începând din luna martie 2015, prin Centrul de zi pentru copii cu autism şi sindrom Down Sfânta Maria, servicii sociale şi psihologice (de terapie), unui număr de 50 copii cu tulburări din spectrul autist şi sindrom Down din municipiul Târgovişte şi judeţul Dâmboviţa.

error: Conţinut protejat !!