Primarul Cristian Stan despre mândria de a fi târgoviştean: Casă, familie, prieteni

Primarul Cristian Stan despre mândria de a fi târgoviştean: Casă, familie, prieteni

Primarul municipiului Târgovişte, Daniel Cristian Stan a transmis un mesaj de Zilele Cetăţii Târgovişte, în care vorbeşte despre mândria de a fi târgoviştean, despre cum acesta nu este doar un oraş, ci reprezintă casa, familia şi „prietenul” dintotdeauna.

Am intrat în Sărbătoarea Cetății de Scaun, sărbătoarea comunității. Da, prieteni, aceste zile sunt dedicate în primul rând celor cărora Târgoviștea le este CASĂ, le este FAMILIE, le este locul cel mai cunoscut și mai apropiat sufletului. Locul acela către care pașii te duc chiar și cu ochii închiși, care emană o atracție inexplicabilă și, totuși, atât de confortabilă. Locul acela pe care-l asemeni unui vechi prieten, statornic și fidel indiferent câte secole sau câte răni sau câte lupte i-au trecut prin ziduri.  Târgoviște este nu doar un simplu oraș pentru noi, ci este PRIETENUL nostru dintotdeauna.

De la această „relație” plecăm de fiecare dată când organizăm Zilele Cetății. Și spunem mereu că vrem să fie mai mult decât o simplă petrecere în aer liber, ci o provocare a mândriei de târgoviștean, o provocare a patriotismului local, o bucurie sinceră împărtășită cu prieteni noi și vechi, cu vecini de cartier, cu târgovișteni de toate vârstele, profesiile și pasiunile, cu oameni care, oricât de diferiți ar fi – au un punct comun de întâlnire: iubesc acest oraș, îl respectă și îl ocrotesc.

De aici pleacă și obligația și responsabilitatea noastră, a celor care vă vorbim, îndatorați să creștem și să dezvoltăm orașul pe măsura încrederii pe care ne-ați acordat-o. Personal, nu am cuvinte să vă mulțumesc în fiecare zi pentru asta. Încerc s-o fac, punându-mi toată priceperea și buna credință în slujba târgoviștenilor, muncind de dimineața până seara pentru ca orașul să arate așa cum ni-l dorim: curat, îngrijit, ofertant din punct de vedere economic și turistic, păstrător al istoriei, cu străzi decente, școli și grădinițe moderne, locuri de joacă și parcuri frumoase.

Suntem pe un drum bun și vom continua împreună, pentru că eu nu-mi uit niciodată promisiunile, până la ultima virgulă. Vă mulțumesc, târgovișteni, pentru că iubiți acest oraș. Sărbătoarea Zilelor Cetății este a voastră!

error: Conţinut protejat !!