Primarul din Butimanu, reţinut de Poliţie

Primarul din Butimanu, reţinut de Poliţie

UPDATE 28 ianuarie: Primarul comunei Butimanu, Marin Dragnea, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

”În urma probatoriului administrat în cauză, faţă de un bărbat s-a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile, măsura arestului la domiciliu faţă de alte trei persoane, iar împotriva altor două a fost luată măsura controlului judiciar”, se arată într-un comunicat al Poliţiei Dâmboviţa, remis miercuri.

27 ianuarie: Primarul comunei Butimanu, Marin Dragnea (UNPR), a fost reţinut pentru 24 de ore, luni seara, alături de alte cinci persoane.

”Şase persoane bănuite de comiterea infracţiunilor de delapidare şi abuz în serviciu au fost reţinute pentru 24 de ore. Marţi vor fi prezentate instanţei cu propunere de arestare preventivă”, informează Inspectoratul Judeţean de Poliţie (IJP) Dâmboviţa.

[spoiler title=”Comunicat Politia Dambovita” open=”yes” style=”fancy” icon=”plus-circle”]

Bănuiţi de abuz în serviciu, delapidare, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals, reţinuţi de poliţişti

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgovişte, au probat activitatea infracţională a şase persoane, bănuite de comiterea infracţiunilor de abuz în serviciu, delapidare, complicitate la delapidare, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals.

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2012-2014, o femeie ar fi încredinţat fără drept şi în mod repetat 115 804 lei unei alte femei care şi i-ar fi însuşit ilegal.

De asemenea, în perioada 2011-2014, o parte dintre persoanele bănuite ar fi efectuat în mod direct plăţi aferente unor cheltuieli, sustragându-se astfel de la verificările privind respectarea limitelor creditelor bugetare deschise şi repartizate, precum şi a destinaţiei acestora.

Totodată, ar fi fost efectuate plăţi, în cuantum de 589 157 lei, către doi agenţi economici, pentru lucrări neexecutate sau datorii fictive şi nu au fost aplicate măsuri de executare silită pentru colectarea unor creanţe fiscale, în valoare de 117 923 lei.

Prejudiciul cauzat este de 885 550 lei.

Cei în cauză au fost reţinuţi pentru 24 de ore, urmând ca mâine, 27 ianuarie a.c., să fie prezentaţi magistraţilor cu propunere de arestare preventivă.

[/spoiler]
error: Conţinut protejat !!