Primarul din Crevedia şi consilierul său, reţinuţi pentru constituire de grup infracţional şi abuz în serviciu

crevedia-teodorescu

UPDATE 19.00: Primarul din comuna dâmboviţeană Crevedia, Florin Teodorescu, şi consilierul acestuia au fost arestaţi preventiv, joi, pentru 30 de zile.

”În urma probatoriului administrat,Tribunalul Dâmboviţa a dispus măsura arestării preventive pentru 30 de zile faţă de cei doi funcţionari publici bănuiţi de comiterea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat şi abuz în serviciu. Facem precizarea că activităţile desfăşurate de poliţişti au beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul I.G.P.R, al D.I.P.I şi al Serviciului Judeţean Anticorupţie Dâmboviţa”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Dâmboviţa.

Primarul din comuna dâmboviţeană Crevedia, Florin Teodorescu, şi consilierul acestuia au fost reţinuţi pentru 24 de ore, şi alături de alţi patru funcţionari publici din primărie sunt acuzaţi de constituire de grup infracţional organizat şi abuz în srviciu.

”Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa, au documentat activitatea infracţională a 6 persoane, cu vârste cuprinse între 30 şi 66 de ani, bănuite de săvârşirea infracţiunilor de „constiutuirea unui grup infracţional organizat” şi „ abuz în serviciu””, se arată într-un comunicat al Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Dâmboviţa, remis joi.

Din cercetări a reieşit că, începând cu luna mai 2012, bănuiţii, în calitate de funcţionari la o instituţie publică, ar fi constituit un grup infracţional organizat specializat în comiterea de infracţiuni de serviciu privind atribuirea, executarea şi decontarea unor lucrări de modernizarea unor drumuri comunale, pentru obţinerea de foloase necuvenite.

Astfel, aceştia ar fi atribuit şi încheiat contracte de lucrări fără respectarea prevederilor legale sau ar fi decontat lucrări fictive.

Totodată, pe parcursul execuţiei lucrărilor, cei în cauză ar fi dispus asfaltarea unei porţiuni de teren ce avea ca destinaţie drum de servitute aferent unor proprietăţi private, deşi acest lucru nu era aprobat conform proiectului tehnic.

Prin activitatea infracţională s-a creat un prejudiciu de peste 319.500 de lei.

În urma probatoriului administrat, Parchetul de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa a dispus împotriva a patru dintre bănuiţi măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

De asemenea, ceilalţi doi bănuiţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore, urmând ca astăzi, 03 martie a.c., să fie prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

[foto: damboviteanul.com]
error: Conţinut protejat !!