Primarul Târgoviştei: Cer demisia conducerii companiei de apă; sunt corecţii de sute de miliarde lei vechi

Primarul Târgoviştei: Cer demisia conducerii companiei de apă; sunt corecţii de sute de miliarde lei vechi

Primarul interimar al Târgoviştei, Cristian Stan, a cerut, marţi, demisia conducerii Companiei de Apă Târgovişte Dâmboviţa (CATD), din cauza gestionării defectuoase a proiectului european derulat în oraşele din judeţ. Şi preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, a cerut demisia celor şapte directori ai companiei de apă.

Acţionat majoritar al CATD este Consiliul Local Târgovişte.

Compania de apă a primit la proiectul european pe care îl derulează o corecţie financiară de 20 de milioane de lei (200 de miliarde lei vechi), din cauza procedurilor de achiziţie. Conducerea companiei este acuzată că nu a făcut destule demersuri să anuleze corecţia, mai mult riscă o altă corecţie de 23 de milioane de lei (230 de miliarde lei vechi) din cauză că nimeni din companie nu a semnat recepţia lucrărilor din Târgovişte.

comunicat de presă

Astăzi, începând cu ora 8.30, a avut loc analiza periodică a activității Companiei de Apă Târgoviște-Dâmbovița S.A., activitate la care am participat în calitate de reprezentant al acționarului majoritar al societății.

Analiza a evidențiat o gestionare defectuoasă de către conducerea executivă a Companiei de Apă Târgoviște-Dâmbovița S.A, atât a proiectelor finanțate în cadrul POS Mediu 2007-2013, cât și a activității de operare a infrastructurii de apă și canalizare la nivelul Municipiului Târgoviște.

Astfel, referitor la contractul de lucrări nr. 3 – “Reabilitarea și extinderea rețelelor de apă și canalizare Târgoviște”, nici la această dată nu a fost demarată recepția lucrărilor, existând riscul unei corecții financiare de 100% aplicată la valoarea lucrărilor, respectiv peste 23.000.000 lei.

Tot la nivelul Municipiului Târgoviște, la contractul de lucrări nr. 2 – „Reabilitarea și extinderea Stației de Epurare Târgoviște-Sud”, au fost aplicate corecții financiare în cuantum de 20.408.486,06 lei exclusiv TVA și nici până la acest moment nu s-au făcut demersurile juridice care se impuneau în vederea suspendării și anulării actului administrativ de stabilire a corecției financiare, cu mențiunea că aceasta blochează activitatea Companiei de Apă Târgoviște-Dâmbovița S.A din punct de vedere financiar.

Referitor la proiectele finanțate din „Economii”, situația este la fel de gravă, în condițiile în care, deși programul se finalizează la 31 decembrie 2015, nici la această dată nu s-a depus măcar o cerere de plată sau de rambursare.

Totodată, nici activitatea curentă de operare a infrastructurii de apă și canalizare la nivelul municipiului Târgoviște nu este deloc satisfăcătoare, existând numeroase deficiențe cu privire la întreținerea rețelei.

În acest sens, Compania de Apă Târgoviște – Dâmbovița, nu a realizat un inventar complet al problemelor din municipiul Târgoviște, manifestând astfel o lipsă totală de responsabilitate și interes în raport cu târgoviștenii.

Urmare a acestei stări de fapt, Primăria Municipiului Târgoviște consideră imperios necesar ca actuala conducere executivă a Companiei de Apă Târgoviște-Dâmbovița S.A să își asume responsabilitatea și să demisioneze.

 

P.Primar,

Daniel Cristian Stan

În valoare de 140 de milioane de euro, proiectul european derulat de Compania de Apă Târgovişte Dâmboviţa vizează modernizarea, extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi canalizare, staţii de epurare în municipiile Târgovişte şi Moreni, precum şi alte patru oraşe Fieni, Titu, Găeşti şi Pucioasa. Proiectul este împărţit în 10 contracte de lucrări.

Proiectul a demarat în 2010 şi avea termen iniţial de finalizare decembrie 2014, acesta fiind prelungit cu încă un an.

Directorii companiei de apă cărora li se cere demisia sunt:

Director General: Constantin Mircea
Director General Adjunct: Ţuţuianu Ioan
Director Economic: Poenaru Eugenia
Director Tehnic: Cimpoacă Gheorghe Ninel
Director Comercial: Ponorică Ion
Director Producţie şi Calitate: Babeu Pavel
Director Coordonator Secţii Operaţionale: Hossu Valentin Tiberiu

 

error: Conţinut protejat !!