Primul caz de coronavirus în Dâmboviţa – confirmat de primarul din Corbii Mari

Primul caz de coronavirus în Dâmboviţa – confirmat de primarul din Corbii Mari

Primarul din Corbii Mari, Ionuţ Bănică, a confirmat, marţi, existenţa primului caz de coronavirus în judeţul Dâmboviţa.

„Calm, rațiune și multă grijă! Da, avem primul caz de coronavirus în comuna noastră. Era un scenariu posibil și probabil pe care l-am anticipat și pe care l-am amânat cât s-a putut. Dar nimeni nu se poate feri din drumul acestui virus și trebuie să luăm lucrurile ca atare. Acum, mai mult ca oricând, instituțiile trebuie lăsate să-și facă datoria. Primul lucru pe care-l vom face rapid: în jurul gospodăriei, vom acționa cu substanțe de dezinfecție din Registrul Național al Produselor Biocide, recomandabile în astfel de cazuri”, spune primarul din Corbii Mari, Ionuţ Bănică.

Acesta adaugă că va reveni cu informaţii legate de măsurile ce vor fi luate de autorităţi.

„În acest context, vreau să vă anunț că serviciile publice administrative ale Primăriei vor fi disponibile numai pentru situații de absolută necesitate. Primăria rămâne deschisă, dar numai pentru nevoi urgente. Serviciul la ghișeu este suspendat, iar petițiile sau alte probleme care se pot rezolva pe parcurs le puteți trimite pe adresele de e-mail. Vorbim la telefon, suntem prezenți non-stop în localitate și suntem în prima linie a luptei cu această epidemie. Avem curaj, avem rațiune și vom trece cu bine peste asta. Vă promit! Revenim cu măsurile ce vor fi comunicate si luate de Instituțiile Statului”, a precizat Ionuţ Bănică.

Informaţia despre primul caz de coronavirus din Dâmboviţa a apărut încă de marţi dimineaţa, la un bărbat din Corbii Mari. Acesta făcea dializă la bucureşti şi se pare că la spital a intrat în contact cu o persoană confirmată pozitiv.

Prefectura Dâmboviţa tace, nu oferă niciun fel de informaţii, deşi presa locală a făcut numeroase solicitări.

error: Conţinut protejat !!