Principele Radu şi-a prezentat, la Târgovişte, cartea ”Regalitatea, astăzi”

duda-carte-1

Principele Radu şi-a prezentat, luni, la Târgovişte, cartea ”Regalitatea, astăzi”, volum ce privește din perspectivă istorică și europeană atât situația monarhiei ca formă de guvernământ, cât și Casa Regală ca instituție.

”Nimic nu a fost mai important în aceşti ultimi 150 de ani pentru Coroană decât grija să se afle mereu şi mereu alături de oameni. Casa Regală nu este o instituţie democratică, nu îşi alege liderii o dată la patru ani, ea are legătură cu naţiunea doar prin două, foarte simple cuvinte: încredere şi iubire. Câtă vreme ea se va bucura de încrederea şi iubirea oamenilor, va exista. Multiple au fost încercările de a distruge această legătură şi toate, până în acest moment, au eşuat. Noi în 2016 suntem tot împreună şi vorbim despre singurele lucruri care contează cu adevărat în existenţa naţiunii noastre: patriotismul, iubirea, generozitatea, simţul datoriei, loialitatea şi respectul”, a spus principele Radu.

Volumul “Regalitatea, astăzi” este apărut la Curtea Veche Publishing. Cititorii pot afla din aceste pagini detalii inedite despre legăturile Casei Regale a României cu celelalte case regale din Europa și, de asemenea, despre cele mai importante evenimente istorice care s-au petrecut în țara noastră, în ultimii 150 de ani – de când datează monarhia română.

De asemenea a fost prezentat şi volumul „Margareta. Mărturia unui sfert de veac regal”, apărut la aceeaşi editură, semnat de Sandra Gătejeanu-Gheorghe, director de Protocol al Casei Regale a României. Cartea comprimă cei douăzeci şi cinci de ani de ani în fapte reprezentative ale Principesei Moștenitoare, consemnări ale bogatei sale activități de binefacere şi contribuţia la dezvoltarea instituţională şi culturală a României.

”Cele două volume pe care le prezentăm astăzi (…) nu au fost alese întâmplător. Ele au apărut cu un an în urmă, sunt totuşi printre cele mai recente cărţi pe care noi le-am publicat, dar au fost alese în mod sprecial pentru că amândouă vorbesc despre cum a arătat drumul Coroanei Române în această epocă, în cea de după 1989, cum arată drumul acesta incredibil, de la un rege hărţuit cu mitraliere pe autostrăzi în noapte în propria lui ţară, până la a se adresa Parlamentului cu 20 de ani mai târziu aceleiaşi ţări, aceleiaşi societăţi, aceloraşi oameni”, a afirmat principele Radu.

duda-carte-2

Pricipele Radu acordă autograf președintelui CJ Dâmbovița, Adrian Țuțuianu

Prezentările de carte au avut loc la sediul Bibliotecii Judeţene ”Ion Heliade Rădulescu” Dâmboviţa.

Principele Radu a avut luni întâlniri cu reprezentanţii autorităţilor locale şi judeţene din Dâmboviţa. De asemenea a mers la Complexul Muzeal Curtea Domnească Târgovişte, unde a vizitat Biserica Mare Domnească şi a plantat un copac în incinta Curţii Domneşti. Agerpres.

duda-curte-domneasca-2

duda-curte-domneasca-1

error: Conţinut protejat !!