Prins în timp ce încerca să mituiască un poliţist de la IJP Dâmboviţa cu 1.000 de lei

Prins în timp ce încerca să mituiască un poliţist de la IJP Dâmboviţa cu 1.000 de lei

Un bărbat a fost prins în flagrant de ofiţerii DGA în timp ce încerca să mituiască un poliţist din cadrul Serviciului Rutier al Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Dâmboviţa cu 1.000 de lei.

Autorul faptei a fost oprit în trafic şi a fost găsit transportând 500 de litri de motorină.

Agentul de Poliţie a sesizat DGA, a fost organizat un flagrant şi pe numele autorului faptei a fost deschis dosar penal.

[spoiler title=”Comunicat DGA (click pentru textul integral)” style=”fancy” icon=”plus-circle”]

  6 iunie 2014

 

COMUNICAT

 

La data de 05 iunie a.c., ofițerii Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Dâmbovița, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmbovița, l-au prins în flagrant pe G.N. care a încercat să mituiască un polițist din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița cu suma de 1.000 lei.

În fapt, la data de 05.06.2014, un agent de poliție       din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița – Serviciul Rutier a sesizat lucrătorii D.G.A. – S.J.A. Dâmbovița cu privire la faptul că G.N., cu ocazia depistării sale în trafic în timp ce transporta cantitatea de aproximativ 500 litri motorină, i-a oferit în repetate rânduri suma de 1.000 lei pentru a nu-și îndeplini atribuțiile de serviciu.

În urma denunțului formulat, după înregistrarea dosarului la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dâmbovița a fost organizată și desfășurată acțiunea de prindere în flagrant, cu participarea procurorului de caz.

Faţă de cel în cauză a fost pusă în mișcare acțiunea penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de dare de mită, faptă  prev. şi ped. de art. 290 Cod penal, fiind luată măsura controlului judiciar prin care au fost instituite  inculpatului o serie de obligații, printre care și aceea de a nu părăsi țara.

În cauză s-a beneficiat de sprijinul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița.

BIROUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

[/spoiler]
error: Conţinut protejat !!