Prinşi că aduceau droguri din Spania, în bagaje, şi le vindeau în Târgovişte (video)

Prinşi că aduceau droguri din Spania, în bagaje, şi le vindeau în Târgovişte (video)

Poliţiştii au destructurat o grupare infracţională specializată în trafic de droguri, din cercetări reieşind că în ultimii doi ani drogurile au fost aduse din Spania ascunse în bagaje, se arată într-un comunicat al IPJ Dâmboviţa.

Un membru al grupării a fost prins în flagrant.

”Poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate din Dâmboviţa, cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T., au destructurat o grupare infracţională care ar fi introdus în România droguri de risc. Trei persoane au fost arestate preventiv, faţă de altă persoană a fost dispus controlul judiciar, un membru al grupării fiind prins în flagrant delict cu un kilogram de cannabis”, se precizează în comunicatul IPJ Dâmboviţa.

Cel prins în flagrant delict, în municipiul Târgovişte, este un tânăr de 22 de ani, care se întorcea din Spania, având ascuns peste un kilogram de cannabis în bagaje.

”Pentru destructurarea grupării infracţionale din care făcea parte, în dimineaţa zilei de 27 octombrie a.c., poliţiştii Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Dâmboviţa, sprijiniţi de cei de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – B.T. Dâmboviţa, au efectuat şase percheziţii domiciliare la locuinţele membrilor grupării”, se precizează în comunicatul IPJ Dâmboviţa.

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2015 – 2017, membrii grupării infracţionale ar fi introdus în ţară droguri de risc, procurate din Spania, ascunzându-le în bagaje, în autocarele unor firme de turism. Ulterior, aceştia ar fi comercializat drogurile în Târgovişte şi în localităţile limitrofe.

”În urma percheziţiilor, au fost ridicate 5 grame de cannabis, un recipient cu resturi vegetale, două grindere, mai multe resturi de ţigări, 13 telefoane mobile, un laptop, trei memory stick-uri şi patru cartele telefonice. Au fost puse în executare 17 mandate de aducere, iar în urma administrării probatoriului, trei persoane au fost arestate preventiv pentru 30 de zile, împotriva alteia fiind dispusa măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile”, se mai arată în comunicatul IPJ Dâmboviţa.

La activităţi au participat şi luptătorii Serviciului pentru Acţiuni Speciale  din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa, precum şi jandarmi.

error: Conţinut protejat !!