Prinşi de jandarmi că au defrişat 5.000 mp de pădure în Valea Mare

Prinşi de jandarmi că au defrişat 5.000 mp de pădure în Valea Mare

Jandarmii dâmboviţeni au prins doi bărbaţi care tăiau copaci dintr-o pădure din Valea Mare, până să fie descoperiţi cei doi defrişaseră o suprafaţă de 5.000 de metri pătraţi.

”Luni, 15 iunie a.c., o patrulă din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dâmboviţa, aflată în misiune pe raza comunei Valea Mare, a observat pe dealul din apropierea stației de pompare Saru mai multe persoane care tăiau arbori. Jandarmii au intervenit pentru stoparea activității desfășurate, iar în urma verificărilor efectuate s-a constatat că cei doi bărbați, cu vârste cuprinse între 40 și 50 de ani, au defrișat cu ajutorul a două drujbe o suparafață de aproximativ 5.000 metri pătrați cu vegetație forestieră tânără de diverse specii (carpen, jugastru, tei, plută, etc)”, se arată într-un comunicat al Jandarmeriei Dâmboviţa, remis miercuri.

În document se mai arată că în urma discuțiilor purtate de jandarmi cu un reprezentant al Ocolului Silvic Valea Mare a reieșit că proprietarul nu deține autorizație legală pentru defrișare.

Jandarmii au întocmit celor în cauză acte de constatare pentru săvârşirea infracţiunii de “reducere a suprafeței fondului forestier național”, actele fiind înaintate organelor abilitate pentru continuarea cercetărilor.

error: Conţinut protejat !!