Protest în parcul natural Bucegi, Agent Green reclamă tăieri ilegale de pădure

Protest în parcul natural Bucegi, Agent Green reclamă tăieri ilegale de pădure

A fost protest în Parcul Naţional Bucegi, chiar astăzi, de Ziua Europeană a Parcurilor. Activiştii Agent Green reclamă că pădurile seculare din Bucegi sunt jefuite, iar lemnul este transformat în   parchet şi uşi.

„Am venit astăzi pe Valea Cerbului să vedem dacă o exploatare a pădurii din această zonă este legală, pentru că am constatat că în SUMAL autorizaţia de exploatare expirase la 30 aprilie, iar la   faţa locului panoul ne spune că au drept de exploatare pe tot parcursul anului, ceea ce nu e posibil din punct de vedere legal”, spune Cătălina Rădulescu, avocat Agent Green.

„Valea Cerbului este principala cale turistică de acces către vârful Omu și are cvadruplă protecție națională și internațională: parc natural, sit Natura 2000, Rezervație Naturală (Abruptul Prahovean) și păduri virgine cartate în inventarul PIN MATRA din anul 2004, protejate prin ordine ale ministerului mediului din 2012 și din 2016. În anul 2018, noul inventar Primofaro a cuprins aceste păduri drept potențial primare și seculare”, se arată pe pagina de facebook a Agent Green. 

În România, suprafaţa acoperită de păduri a scăzut dramatic, până la 29%, mult sub media europeană (43%). Iar mare parte din lemnul care dispare nu are acte.

error: Conţinut protejat !!