PSD Dâmboviţa acuză epurări politice în şcoli, directori schimbaţi pe criterii politice

PSD Dâmboviţa acuză epurări politice în şcoli, directori schimbaţi pe criterii politice

Directori de şcoli din Dâmboviţa sunt schimbaţi pe criterii politice, „epurarea politică a început”, susţine PSD Dâmboviţa, într-un comunicat de presă remis, luni.

Epurarea politică a început în şcolile dâmboviţene. Schimbările directorilor unor instituţii de învăţământ au un numitor comun: nu sunt pe placul actualilor guvernanţi. Urmând logica de partid, angajaţii statului care decid în astfel de cazuri continuă să-şi înfigă şi mai adânc colţii în ciolanul puterii, numind în funcţii de conducere oameni apropiaţi PNL. Modul în care liberalii înţeleg că trebuie condusă această ţară se propagă în toate judeţele. Funcţiile după care au jinduit sunt acum la discreţia lor. Nu sunt interesaţi de organizarea de concursuri şi au uitat că tocmai ei cereau ocuparea unor posturi în funcţie de meritele şi pregătirea oamenilor”, precizează PSD Dâmboviţa.

Conform sursei citate, în Găeşti au fost schimbaţi recent patru directori de şcoli.

„Un exemplu recent al unor astfel de practici este oraşul Găeşti unde, doar în ultimele zile, au fost schimbaţi patru directori de instituţii de învăţământ. Meritocraţia a fost un cuvânt folosit de liberali doar în campaniile electorale pentru a minţi alegătorii, aşa cum i-au minţit cu majorarea pensiilor, dublarea alocaţiilor, cu relansarea economică sau cu fumigenele aruncate în faţă că şcoala este pregătită să facă faţă cursurilor desfăşurate în pandemie”, se mai arată în comunicatul PSD Dâmboviţa.

Social democraţii mai critică atutudinea conducerii Inspectoratului Şcolar Judeţean privind alocările financiare de la Guvern pentru şcoli şi problemele legate de ţinerea cursurilor online. PSD Dâmboviţa cere demisia inspectorului şcolar general din judeţ.

„Învăţământul dâmboviţean este acum la mâna unor oameni al căror singur merit este că sunt pe placul celor care conduc ţara Aceiaşi oameni care, anul trecut, au tăcut atunci când Guvernul Orban nu a alocat nici măcar un leu pentru începerea şcolilor din Târgovişte, unde învaţă peste 22.000 de copii! Au tăcut şi tac în continuare, chiar dacă sute de copii din judeţul Dâmboviţa nu au, nici acum, internet şi tablete pentru orele on-line.  Nu au vrut să deranjeze partidul. Tot ei, cei care nu au făcut mai nimic pentru învăţământul dâmboviţean, hotărăsc cine trebuie să conducă şcolile. Inspectorul şcolar general, Cătălina Homeghiu, trebuie să-şi dea demisia de urgenţă pentru că, din postul pe care îl ocupă, trebuie să decidă ceea ce este mai bine în interesul elevilor şi al părinţilor, nu al PNL”, susţine PSD Dâmboviţa.

error: Conţinut protejat !!