PSD Dâmboviţa anunţă că este solidar cu Liviu Dragnea

tutuianu dragnea

Organizaţia PSD Dâmboviţa anunţă, într-un comunicat de presă, că este solidară cu preşedintele executiv al partidului, Liviu Dragnea, după ce acesta a fost condamnat la un an cu suspendare în dosarul ”Referendumul”.

”PSD Dâmboviţa este solidar cu preşedintele executiv, Liviu Dragnea, apreciind că lupta sa în numele principiilor şi obiectivelor noastre fundamentale trebuie să continue, indiferent de poziţia pentru care domnia-sa va opta. Liviu Dragnea este un camarad adevărat şi nimeni nu poate să-i conteste acest atu”, se arată în comunicatul PSD Dâmboviţa.

În document se precizează că decizia instanţei este respectată, dar ”provoacă anumite consecinţe pe care nimeni nu ştie încă să le asimileze în totalitate”.

”Decizia prin care preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat în urma referendumului pentru demiterea lui Traian Băsescu este respectată, dar, în acelaşi timp, ea provoacă anumite consecinţe pe care nimeni nu ştie încă să le asimileze în totalitate. Dacă se pune sub semnul întrebării un drept fundamental, acela de a alege, întreaga paradigmă a structurii unei societăţi democratice se va modifica. Personal, consider că acţiunile dlui Liviu Dragnea, în calitate de coordonator al campaniilor electorale traversate de Partidul Social Democrat, au fost perfect acordate cu litera şi spiritul legilor ce reglementează procesul electoral”, se arată în comunicatul PSD Dâmboviţa, semnat de preşedintele organizaţiei, Adrian Ţuţuianu.

Acesta spune că mobilizarea electoratului de a veni la vot este un gest firesc, democratic.

”Motivarea politică, aceea de a mobiliza electoratul pentru a veni la vot, este un gest firesc pentru toate structurile democratice din lume. Sancţiunea acestui demers poate naşte interpretări dincolo de limita actului democratic”, susţine preşedintele PSD Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.

În comunicatul PSD Dâmboviţa se mai afirmă că plecarea lui Liviu Dragnea din Guvern este o pierdere

”În acelaşi timp, plecarea lui Liviu Dragnea din structura guvernamentală este o pierdere reală. În calitate de viceprim-ministru şi ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Liviu Dragnea a fost unul din cei mai mari susţinători ai proiectelor judeţului Dâmboviţa, volumul lucrărilor finanţate prin OUG 28/2013 fiind an de an mai consistent şi contribuind decisiv la dezvoltarea unităţilor administrativ teritoriale locale. Totodată, apreciem implicarea în derularea proiectelor finanţate prin POR 2007-2014, îmbunătăţirea gradului de absorbţie ca urmare a simplificării mecanismului de decontare a plăţilor, precum şi demersul de a prelua la bugetul statului anumite corecţii financiare de la unităţile administrativ-teritoriale”, se arată în comunicatul PSD Dâmboviţa.

În document se face referire şi la poziţia liberalilor în legătură cu această speţă.

”Altfel, nu pot să nu remarc laşitatea ipocrită a unor lideri PNL, care, în 2012, aplaudau, strigau şi îndemnau oameni să iasă la vot împotriva lui Traian Băsescu şi Vasile Blaga, iar acum se acoperă de ridicol, comportându-se ca şi cum s-ar fi născut ieri dimineaţă”, se mai spune în comunicatul semnat de liderul PSD Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.

Judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-au condamnat vineri pe ministrul Dezvoltării, Liviu Dragnea, la un an de închisoare cu suspendare în dosarul „Referendumul”, cu un termen de încercare de trei ani.

Ceilalţi 74 de inculpaţi din dosar au fost fie achitaţi, fie condamnaţi la închisoare cu suspendare.

Decizia nu este definitivă.

error: Conţinut protejat !!