PSD Dâmboviţa, despre anunţul PNL de rupere a alianţei la nivel judeţean: Le-au venit sondajele, sunt aproape pe locul patru

PSD Dâmboviţa, despre anunţul PNL de rupere a alianţei la nivel judeţean: Le-au venit sondajele, sunt aproape pe locul patru

PSD Dâmboviţa susţine că argumentele invocate de conducerea organizaţiei judeţene a PNL pentru ruperea alianţei la nivel local nu sunt reale, ci se urmăreşte obţinerea de capital electoral.

„Vă spun eu ce s-a întâmplat: acum câteva zile au avut o şedinţă la partid, le-a venit ultimul sondaj, sunt aproape pe locul patru în judeţul Dâmboviţa şi a zis că trebuie să facă un eveniment ca să mai audă lumea de dumnealui. Dacă domnul Guran (Virgil Guran, preşedinte PNL Dâmboviţa, n.r.) crede că astfel de evenimente îi aduc şi capital electoral, eu îi spun că nu a rezolvat absolut nimic”, a spus, vineri, într-o conferinţă de presă, preşedintele PSD Dâmboviţa, Corneliu Ştefan.

Motivele invocate de liberali erau legate de alocarea microbuzelor şcolare către administraţiile locale pe criterii politice, precum şi de repartizarea bugetului judeţean.

„Am să încep cu microbuzele şcolare. Din prima, domnul Guran nu ştie despre ce vorbeşte. În primul rând, sunt şapte microbuze şcolare în localităţile conduse de primari PNL, nu patru, valoare totală peste 8 milioane de lei, contractul de finanţare a fost semnat împreună cu doamna ministru a Educaţiei, colega domnului Guran de partid, doamna Ligia Deca. Criteriile au fost făcute de Ministerul Educaţiei şi nu de preşedintele consiliului judeţean”, spune preşedintele PSD Dâmboviţa, Corneliu Ştefan, care deţine şi funcţia administrativă de preşedinte al CJ Dâmboviţa.

Acesta s-a referit şi la banii alocaţi din bugetul consiliului judeţean, prin Programul Judeţean de Dezvoltare Locală (PJDL).

„PJDL, v-am spus, 187 de proiecte. Sunt 25 de proiecte aprobate în cele 15 primării care au depus cereri de finanţare din cele 22 conduse de primari de la PNL. Valoare totală a proiectelor în localităţile conduse de primari PNL depăşeşte 37 de milioane de lei. Să vă dau şi exemple: Băleni – un proiect, 1,1 milioane, Bezdead – două proiecte 6,7 milioane, Brezoaiele – un proiect 500.000 de lei, un loc de joacă. Dacă mă luam după mintea domnului Guran, nu dădeam niciun ban la Brezoaiele, vă aduc aminte este un primar care a trădat PSD acum trei ani. Butimanu – două proiecte, 1,7 milioane de lei, Ciocăneşti – un proiect, 4,2 milioane de lei, Cornăţelu – un proiect, 2,7 milioane de lei, Corneşti – un proiect, 1 milion de lei, Dărmăneşti – două proiecte, 2,3 milioane de lei, Glodeni – un proiect, 781.000 de lei, Moţăieni – cinci proiecte, peste 1,4 milioane de lei, Odobeşti, un primar care a trădat PSD, dar am ţinut cont de comunitate, nu de primar, 4,3 milioane de lei, Petreşti – trei proiecte 4,4 milioane de lei, Răscăieţi, un primar care a trădat PSD în 2020 – un proiect, 3 milioane de lei, Ulieşti – un proiect, 563.000 de lei. Aceşti bani au fost alocaţi primariilor PNL”, spune Corneliu Ştefan.

Virgil Guran a invocat şi încercarea de racolare de primari PNL, în anunţul făcut acum două zile despre ruperea alianţei cu PSD la nivel de judeţ.

„Dânsul, acum trei ani de zile, a luat patru primari PSD”, a fost replica liderului PSD Dâmboviţa, Corneliu Ştefan.

Liderul social democrat a mai spus că a discutat cu toţi primarii din judeţ despre alocarea bugetară, iar primarii PNL nu şi-au exprimat nicio nemulţumire. Mai mult. Ştefan susţine că primarii PNL i-au spus că nu au discuţii legate de administrarea localităţilor la partid şi asta pentru că Guran îi cheamă doar la cârciumă, le toarnă în pahar şi dă muzica mai tare când vor să discute probleme administrative.

error: Conţinut protejat !!