PSD Dâmboviţa despre la fluturașii prin care PNL își asumă creșterea pensiilor: Amnezie, să punem lucrurile la punct!

Social-democrații dâmbovițeni reacționează după acțiunea partenerilor de guvernare de la PNL, care au inițiat distribuirea în toate județele țării a unor pliante prin care își asumă creșterea pensiilor din 2024.

Purtătorul de cuvânt al PSD Dâmboviţa, Costin Cozma, spune că liberalii suferă de amnezie, însușindu-și merite care nu le aparțin.

„Din păcate, ne vedem nevoiți să punem lucrurile la punct cu partenerii noștri de coaliție. Au început campania electorală cu o gafă uriașă. Fie este o greșeală de proporții, fie o minciună gogonată, dacă a fost cu intenție. Au început să apară în toată țara fluturași potrivit cărora PNL a majorat pensiile. Punem pe seama amneziei și faptul că au mers mai departe și au luat rezultatele pentru pensionari făcute de PSD și le-au pus în dreptul lor. În realitate, din 2016 până în prezent, miniștrii Muncii ai PSD au majorat punctul de pensie cu 45% (în perioada 2017-2019) și cu 41% (perioada 2022 – respectiv majorările care vor urma până în 2024). Miniștrii PNL ai Muncii au majorat punctul de pensie cu 14% (în 2020), când ar fi trebuit să-l majoreze cu 40%, conform legii. De reținut că, în toată istoria post-decembristă, singurii ani în care pensiile nu au crescut deloc au fost în guvernările PNL, respectiv anii 2010, 2011, 2012, 2021. În încheiere, solicităm conducerii Companiei Naționale Poșta Română, prin intermediul căreia au fost distribuite pliantele în cauză, să facă public numărul de pliante mincinoase pe fiecare județ în parte”, a afirmat Cozma.

error: Conţinut protejat !!