PSD Dâmboviţa propune primarilor din judeţ să acorde lui Tudor Gheorghe titlul de „cetăţean de onoare”

PSD Dâmboviţa a adresat o scrisoare deschisă tuturor primarilor din judeţ prin care le propune să acorde titlul de cetăţean de onoare lui Tudor Gheorghe „în semn de apreciere pentru contribuţia excepţională avută la promovarea culturii şi a patrimoniului cultural românesc.

„Zilele trecute am asistat cu toţii la un atac grobian comis de pseudo-politicieni PNL împotriva unui simbol al culturii naţionale, domnul Tudor Gheorghe. M-am consultat cu preşedintele partidului, domnul deputat Corneliu Ştefan, şi împreună vom adresa o scrisoare deschisă tuturor primarilor de oraşe şi comune din Dâmboviţa pe care-i vom invita să analizeze oportunitatea acordării titlului de cetăţen de onoare domnului Tudor Gheorghe, în semn de apreciere şi protejare a valorilor culturale de patrimoniu”, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, vicepreşedintele PSD Dâmboviţa, Radu Popa.

În scrisoarea deschisă se arată că decizia acordării titlului de cetîţean de onoare se justifică prin contribuţia deosebită a lui Tudor Gheorghe la punerea în valoare a patrimoniului cultural naţional, prin valorificarea şi prin promovarea muzicii culte, dar şi pentru dăruirea şi profesionalismul de care a dat dovadă, timp de decenii, în dezvoltarea artelor.

„Pe fondul apariţiei în spaţiul public a unor atacuri lansate de pseudo-politicieni liberali la adresa unui simbol cu valoare de patrimoniu al culturii naţionale, luând în calcul nevoia de promovare şi de protejare a valorilor patrimoniului cultural material dar mai ales imaterial, având în vedere apariţia în spaţiul public a unor elemente de natură să deformeze percepţia publică despre valorile culturale tradiţionale, în semn de apreciere pentru contribuţia excepţională avută, de-a lungul întregii sale activităţi, desfăşurată pe mai multe decenii, la promovarea culturii şi a patrimoniului cultural românesc atât în ţară cât şi în străinătate, ca o dovadă a respectului pentru măiestria artistică şi pentru talentul, dăruirea şi profesionalismul prin care a contribuit la îmbogăţirea culturii naţionale şi a spiritualităţii româneşti, vă propunem, stimate dle. Primar, să analizaţi oportunitatea acordării titlului de „Cetăţean de onoare” al localităţii, dlui. Tudor Gheorghe”, se arată în scrisoarea deschisă a PSD Dâmboviţa.

error: Conţinut protejat !!