PSD Dâmboviţa: Românii ar fi trebuit să sărbătorească, astăzi, 100 de ani de la semnarea Tratatului de la Trianon

PSD Dâmboviţa: Românii ar fi trebuit să sărbătorească, astăzi, 100 de ani de la semnarea Tratatului de la Trianon

PSD Dâmboviţa arată, într-un comunicat remis joi, că românii ar fi trebuit să sărbătorească, astăzi, 100 de ani de la semnarea Tratatului de la Trianon, dar „acest lucru ne-a fost refuzat însă de președintele Klaus Werner Iohannis”.

„Legea care a transformat această zi în sărbătoare națională, lege propusă de senatorul PSD DÂMBOVIȚA, Titus Corlățean, nu a fost promulgată de Klaus Werner Iohannis. Așadar, ziua din care Ardealul nu mai era inclus în granițele fostului Imperiu Austro-Ungar și revenea României nu se poate sărbători pentru că Werner Iohannis nu a vrut să semneze această lege. Are legătură refuzul președintelui cu vizita ministrului de externe al Ungariei la București? Noi credem că da. Ziua în care Ardealul a revenit definitiv la patria mamă nu se sărbătorește nici în afara țării! Ministerul Afacerilor Externe a interzis tuturor reprezentanțelor diplomatice și Institutului Cultural Român orice dezbatere sau manifestare care să amintească de ziua în care a fost semnat acest tratat!”, se arată în comunicatul PSD Dâmboviţa.

În comunicat se mai spune că rămâne totuși întrebarea: de ce nu suntem lăsați să sărbătorim întoarcerea definitivă a Ardealului la patria mamă?

„Răspunsul îl are doar Klaus Werner Iohannis”, susţin social democraţii dâmboviţeni.

error: Conţinut protejat !!