PSD Dâmboviţa: Suntem alături de Liviu Dragnea şi ne exprimăm ferm pentru respectarea  prezumţiei de nevinovăţie

PSD Dâmboviţa: Suntem alături de Liviu Dragnea şi ne exprimăm ferm pentru respectarea prezumţiei de nevinovăţie

PSD Dâmboviţa anunţă, într-un comunicat de presă, că este alături de Liviu Dragnea şi că se exprimă ferm pentru respectarea  prezumţiei de nevinovăţie.

”În acest context dificil suntem alături de preşedintele Liviu Dragnea şi ne exprimăm ferm pentru respectarea prezumţiei de nevinovăţie. Acţiunea  politica a PSD trebuie să se manifeste în următoarele direcţii: păstrarea si întărirea unităţii partidului; promovarea reformelor privind justiţia, continuarea luptei împotriva abuzurilor, respectarea drepturilor si libertăţilor cetăţenilor; continuarea guvernării în cadrul coaliţiei PSD-ALDE şi punerea în aplicare a programului pentru care au votat milioane de români în anul 2016”, se arată în comunicatul semnat de preşedintele PSD Dâmboviţa, senatorul Adrian Ţuţuianu.

În document se arată că PSD Dâmboviţa a luat act cu surprindere de decizia instanţei privind condamnarea lui Liviu Dragnea.

”Organizaţia Judeţeană Dâmboviţa a Partidului Social Democrat a luat act, cu surprindere, de decizia de condamnare a domnului Liviu Dragnea, pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Decizia de astăzi (joi, n.r.) este de primă instanţă, luată de judecători cu majoritate. Opinia separata a unuia dintre cei 3 judecători şi amânările repetate in pronunţarea deciziei, ridică serioase semne de întrebare cu privire la legalitatea şi temeinicia acesteia”, se precizează în comunicatul PSD Dâmboviţa.

Social democraţii dâmboviţeni subliniază că decizia în privinţa lui Liviu Dragnea nu este definitivă.

”Manifestările violente, agresivitatea şi ura promovate în spaţiul public, atacurile din presă, presiunea continuă a străzii, depunerea moţiunii de cenzura, par a fi elemente ale unui întreg, care a generat decizia instanţei. Potrivit dispoziţiilor art. 23 alin 11 din Constituţia României ‘până la rămânerea definitivă a hotărârii judecătoreşti de condamnare, persoana este considerată nevinovată’. În acelaşi sens sunt şi prevederile Directivei 2016/343 a Uniunii Europene privind consolidarea anumitor aspecte ale prezumţiei de nevinovăţie şi dreptul de a fi prezent la proces în cadrul procedurilor penale”, se arată în comunicatul PSD Dâmboviţa.

error: Conţinut protejat !!