PSD Dâmboviţa: Ţuţuianu e preşedintele legitim, nu recunoaştem altă conducere

PSD Dâmboviţa cere, într-o declaraţie comună a membrilor BPJ,  a parlamentarilor, primarilor, consilierilor judeţeni, municipali şi a preşedinţilor social-democraţi ai organizaţiilor locale din judeţul Dâmboviţa, remisă marţi presei, revocarea deciziei de excludere din partid a lui Adrian Ţuţuianu.

În document, reprezentanţii PSD Dâmboviţa îşi exprimă susţinerea pentru Ţuţuianu şi anunţă că el este ”preşedintele legitim” al organizaţiei.

De asemenea aceştia spun că nu vor recunoaşte o altă conducere interimară la şefia PSD Dâmboviţa.

”Noi, întruniţi azi, 06 noiembrie 2018, am examinat hotărârile Comitetul Executiv (CEx) Central al Partidului Social Democrat (PSD), din data de 05 noiembrie şi am decis următoarele: apreciem ca abuzive şi nefondate hotărârile CEx vizând excluderea domnilor Adrian Ţuţuianu şi Marian Neacşu; îl susţinem necondiţionat şi fără rezerve pe domnul Adrian Ţuţuianu; solicităm conducerii Partidului Social Democrat să dea dovadă de înţelepciune şi să revoce această hotărâre abuzivă (excluderea domnilor Adrian Ţuţuianu şi Marian Neacşu) care nu face altceva decât să genereze turbulenţe periculoase”, se arată în declaraţie.

Semnatarii mai spun că sprijină toate demersurile pe care Adrian Ţuţuianu şi Marian Neacşu le vor întreprinde.

”Semnăm, alături de Adrian Ţuţuianu şi Marian Neacşu, contestaţia care va fi adresată Congresului PSD şi solicităm analizarea cu celeritate şi în condiţii de imparţialitate a situaţiei de drept şi de fapt”, mai spun semnatarii declaraţiei.

Ţuţuianu este considerat de aceştia ”preşedinte legitim” al PSD Dâmboviţa şi Rovanei Plumb i se cere să decline numirea ca interimar la şefia organizaţiei judeţene.

”Apreciem că preşedinte legitim al PSD Dâmboviţa este Adrian Ţuţuianu şi solicităm Rovanei Plumb să dea dovadă de verticalitate şi să decline numirea toxică de preşedinte interimar al PSD Dâmboviţa. Noi, semnatarii acestei declaraţii, boicotăm orice acţiune politică (Comitet Executiv Judeţean, BPJ, Conferinţă Judeţeană), convocată sau iniţiată de conducerea interimară a PSD Dâmboviţa impusă abuziv de CEX Naţional, în data de 5.11.2018”, se arată în declaraţie.

Semnatarii mai spun că respung şi se delimitează de ”practicile securistice” de înregistrare pe ascuns a şedinţelor de partid ”cu scopul vădit de a denigra anumiţi membri, liderul organizaţiei şi organizaţia PSD Dâmboviţa în totalitate”.

”Menţionăm că niciodată nu vom accepta ca persoane care apelează la aceste practici sau le girează, acceptându-le tacit ca dovezi, să ne reprezinte în forurile statutare ale partidului sau în funcţii de conducere administrative, la nivel local, judeţean sau naţional. Solicităm tuturor să înceteze cu alegaţiile privind izolarea politică, economică sau de orice natură a judeţului Dâmboviţa. Cei care fac astfel de afirmaţii se poziţionează împotriva intereselor judeţului nostru şi nu înţeleg faptul că Organizaţia noastră acţionează unitar, în scopul dezvoltării acestui judeţ, nu spre defăimarea sau izolarea lui”, se mai arată în declaraţia PSD Dâmboviţa.

Declaraţia este însoţită de un tabel cu semnături ale celor care şi-o asumă. Printre aceştia sunt parlamentarii Titus Corlăţean (în dreptul căruia se precizează că este plecat în misiune externă, dar că este de acord cu conţinutul declaraţiei), Claudia Gilia, Oana Vlăducă, Carmen Holban. Tabelul nu este semnat de deputatul Corneliu Ştefan, în dreptul căruia este precizat că este plecat în străinătate, dar nu apare precizarea că este de acord cu declaraţia, ca în cazul lui Corlăţean.

error: Conţinut protejat !!