Pucioasa: A fost inaugurată staţia de epurare

pucioasa inaugurare apa

Staţia de epurare din Pucioasa a fost inaugurată, luni, în prezenţa ministrului Fondurilor Europene, Marius Nica, a președintelui Consiliului Județean Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, şi a primarului din Pucioasa, Dănuţ Bădău.

Obiectivul face parte din proiectul european “Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Dâmboviţa”, finanţat prin POS Mediu, derulat de către Compania de Apă Târgovişte – Dâmboviţa.

Valoarea investiției este de peste 27 milioane de euro.

”Finalizarea noii stații de epurare a orașului reprezintă un corolar al întregii activități pe care o desfășurăm în acest moment și, evident, ne bucurăm că ea va prelua apele menajere din oraș și din unele localități limitrofe. Astfel, asigurăm o continuitate corectă a acestui sistem de canalizare. Se desfășoară lucrări ample la reabilitarea, extinderea și modernizarea sistemului de canalizare și de alimentare cu apă. Sperăm să finalizăm la sfârșitul acestui an toate proiectele pe care le avem în desfășurare. Mulțumesc tuturor factorilor implicați, s-a dat o mare atenție construirii acestui obiectiv de o importanță deosebită pentru oraș și pentru calitatea mediului. Sper ca, pe viitor, să avem sprijin și pentru celelalte proiecte care să funcționeze în mod unitar”, a spus primarul Dănuț Bădău.

Ministrul Fondurilor Europene a spus că pe exerciţiul financiarurmător speră să se rezolve alimentarea cu apă şi canalizarea în întreg judeţul.

„Felicitări tuturor celor implicați în realizarea acestui proiect. Aștept să consumați toți banii europeni până la sfârșitul acestui an și, în același timp, să adjudecăm consultanța pentru perioada următoare și să întocmim proiectele pentru toatele cele 64 de localități”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Marius Nica.

error: Conţinut protejat !!