Pucioasa obţine primele fonduri Regio pentru modernizarea infrastructurii educaţionale

Pucioasa obţine primele fonduri Regio pentru modernizarea infrastructurii educaţionale

Oraşul dâmboviţean Pucioasa a obţinut primele fonduri Regio în domeniul infrastructurii educaţionale, un proiect de reabilitare a şcolii nr 1 ‘Mihai Viteazu’, se arată într-un comunicat al Agenţiei pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud Muntenia, remis luni.

Contractul a fost semnat la începutul lunii aprilie, iar valoarea proiectului este de 1,7 milioane de lei.

”Prin implementarea proiectului, ce are ca termen de realizare 14 luni, se urmăreşte îmbunătăţirea calităţii infrastructurii de educaţie pentru asigurarea unui proces de învăţământ la standarde europene şi, totodată, pentru creşterea participării populaţiei şcolare la procesul educaţional. Cu sprijin financiar nerambursabil Regio se vor executa lucrări de modernizare a Şcolii nr. 1 ‘Mihai Viteazu’ din Pucioasa”, se arată în comunicatul ADR Sud Muntenia.

Din cei 1,7 milioane de lei, valoarea totală eligibilă a proiectului este de 1.2 milioane de lei de lei (un milion de lei fonduri nerambursabile FEDR şi 164.000 lei fonduri de la bugetul naţional), iar 25.000 lei cofinanţarea eligibilă a beneficiarului.

”Clădirea unităţii de învăţământ, ce are o arie construită de aproximativ 750 de metri pătraţi şi două etaje, va fi reabilitată termic pentru a se asigura un spaţiu adecvat desfăşurării procesului educaţional pentru elevi şi cadre didactice. Totodată, şcoala generală, ce are 18 săli de clasă în care învaţă peste 600 de elevi de clasele I – VIII, va fi dotată corespunzător cu mobilier, echipamente didactice şi IT, în vederea atingerii standardelor europene”, se mai arată în comunicatul ADR Sud Muntenia.

scoala pucioasa

Şcoala nr. 1 „Mihai Viteazu” Pucioasa

error: Conţinut protejat !!