Putin a calmat din priviri un pui de leopard care s-a năpustit asupra unor ziariști

Putin a calmat din priviri un pui de leopard care s-a năpustit asupra unor ziariști

Președintele rus, Vladimir Putin, a mângâiat și a calmat din priviri un pui de leopard care atacase grup de ziariști aflat în vizită la un centru de creștere și ocrotire a acestor feline situat în regiunea Soci, unde a începutolimpiada de iarnă, relatează marți agenția EFE citând agenția rusă Interfax.

Putin se afla în parcul național pentru a face un tur la volanul unei mașini Lada Niva, avându-i lângă el ca pasageri pe Gilbert Felli, directorul executiv al Comitetului Olimpic Internațional pentru Jocurile Olimpice și pe Jean Claude Killy, președintele comisiei de coordonare a acestui comitet. La un moment dat, directorul centrului le-a propus invitaților să intre în cuști pentru a-i vedea mai îndeaproape pe cei patru pui de leopard.

Într-una dintre cuști îi aștepta felina botezată Grom (Tunet), un pui de leopard în vârstă de șase luni, care, la apariția oaspeților a început să se agite și să mârâie. Atunci, după cum susține agenția Interfax, liderul de la Kremlin s-a apropiat de Grom și a început să-l mângâie, dar felinei se pare că nu i-au plăcut flash-urile camerelor foto și s-a năpustit asupra ziariștilor, unul dintre aceștia alegându-se cu o zgârietură, iar un altul cu o mușcătură la genunchi. După acest episod, invitații au ieșit din cușcă, însă Putin a mai rămas câteva minute în apropierea lui Grom, privindu-l fix și încercând să-l liniștească. ‘Îmi plac animalele. Am impresia că reușim să stabilim o conexiune reciprocă’, a spus liderul rus în fața jurnaliștilor care-l însoțeau.

Nu este pentru prima dată când Vladimir Putin este protagonistul unor întâmplări cu animale. Spre exemplu, în toamna anului 2012, a fost filmat când, la bordul unui deltaplan, zbura în fața unui stol de cocori.

error: Conţinut protejat !!