Raed Arafat, despre deficitul de doctori de urgenţă din Spitalul Judeţean Târgovişte

Raed Arafat, despre deficitul de doctori de urgenţă din Spitalul Judeţean Târgovişte

Managerul de spital şi şefii de la Unitatea de Primiri Urgenţe ar trebui să se preocupe mai mult pentru angajarea de medici de urgenţă, a declarat, secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, întrebat despre deficitul de medici de urgenţă de la Spitalul Judeţean Târgovişte.

”Este o situaţie naţională, din păcate. Nu mai este o problemă de blocare a posturilor, se pot angaja medicii, există şi fonduri de angajare. Problema este să găsim medicii. Noi acum în Comitetul tehnic interministerial între Ministerul de Interne, Ministerul Sănătăţii chiar am discutat aceste aspecte şi unităţile de primiri urgenţe au prioritate împreună cu serviciile de ambulanţă la angajări în limita, bineînţeles, a bugetului, care sper să avem un plan să creştem bugetul pentru personal să se poată angaja în plus”, a afirmat Raed Arafat, fondatorul SMURD.

arafat

Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Târgovişte a beneficiat de modernizări, însă nici acum nu sunt spaţii suficiente, de asemenea există un deficit de cadre medicale, iar cei care vin la urgenţe sunt nevoiţi uneori să aştepte foarte mult până primesc asistenţă medicală.

Conducerea Spitalului Judeţean Târgovişte a precizat că nu sunt medici interesaţi să vină la Unitatea de Primiri Urgenţe.

Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, a declarat, marţi, la Târgovişte, că managerii de spital împreună cu cei care coordonează unităţile de primiri urgenţă ar trebui să facă eforturi pentru a atrage medici specialişti.

”Când faci concurs, trebuie să fie efort făcut de către şeful unităţii de primiri urgenţe şi de către managerul spitalului ca să atragă medici. Sunt judeţe care suferă foarte mult de lipsă de medici de urgenţă, sunt altele care stau mai bine. Din păcate au plecat mulţi medici în ultimii ani din ţară şi încercăm cât mai mult să aducem înapoi şi să îi ţinem pe cei care acum sunt la pregătire”, a mai spus Arafat.

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat a făcut referire şi la motivaţiile care i-ar putea face pe medici să rămână în sistemul sanitar românesc.

”Ţinerea medicilor în ţară nu se ţine doar prin creşterea salariilor, nici chiar printr-o singură soluţie, este una complexă care să îi arate medicului că poate evolua în carieră, poate să aibă loc de muncă care să îi asigure singuranţa de muncă şi aici în serviciile de urgenţă nu avem această problemă, dotare este, şi bineînţeles plata la un nivel acceptabil pentru ei, nu neapărat cum sunt plătiţi în Germania, că totuşi în România costurile rămân altfel, dar la un nivel acceptabil pentru ei”, a afirmat Raed Arafat.

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat a participat, marţi, la Târgovişte la Adunarea generală a filialei de Cruce Roşie Dâmboviţa.

Managerul Spitalului Judeţean Târgovişte, Radu Petrescu, nu a fost prezent la eveniment.

error: Conţinut protejat !!