Reacţia autorităţilor la spotul KFC filmat la Turnul Chindiei Târgovişte

Reacţia autorităţilor la spotul KFC filmat la Turnul Chindiei Târgovişte

Un spot publicitar filmat la Turnul Chindiei Târgovişte, pentru un cunoscut brand fast food, a generat reacţii vehemente ale autorităţilor locale, care consideră că imaginea Turnului Chindiei, simbolul oraşului, a fost afectată.

În videoclip apare un bărbat de statură mică, dezbrăcat, cu zonele intime blurate, pe Turnul Chindiei, care se aruncă în gol, într-o găleată ţinută de mai multe persoane aflate la baza turnului.

”Complexul Național Muzeal Curtea Domnească Târgoviște (CNMCD), instituție subordonată Consiliului Județean Dâmbovița se delimitează de orice acțiune menită să aducă prejudicii de imagine ansamblului monumental. Spotul publicitar în cauză este un material realizat post – producție, cu precizarea că managerul CNMCD nu a fost în niciun moment înștiințat cu privire la conținutul final al spotului, fiind astfel încălcate prevederile contractului de închiriere spații, în baza cărora echipa de filmarea prezentă la Târgoviște avea obligația să nu aducă prejudicii de imagine monumentului istoric”, se arată într-un comunicat la Complexului Naţional Muzeal Curtea Domnească, remis joi.

Conducerea Curţii Domneşti anunţă că a solicitat firmei care a realizat spotul publicitar lămuriri, considerând că periclitează imaginea Curţii Domneşti.

”Dintr-o analiză amănunțită a imaginilor apărute în spațiul public se poate observa cu ușurință că imaginile utilizate în spotul publicitar nu sunt cele autentice, cele pentru care echipa de filmare a solicitat acordul. Mai mult decât atât, filmarea denotă cu certitudine faptul că spotul a fost unul prefabricat, montat în studio, fapt ce a condus la periclitarea imaginii CNMCD. Urmare a apariției acestor imagini, conducerea CNMCD a solicitat firmei de producție publicitară, responsabilă de conținutul materialului, clarificarea tuturor aspectelor care au provocat întreaga situație mai sus-menționată”, se mai arată în comunicatul Curţii Domneşti Târgovişte.

Primarul Târgoviştei, Cristian Stan, a adresat o scrisoare deschisă firmei de fast food pentru care s-a realizat spotul publicitar.

”Scrisoare deschisă adresată KFC (Kentucky Fried Chicken). Vă adresez aceste cuvinte în calitate de primar al municipiului Târgoviște, născut și crescut în fosta Cetate de Scaun a Țării Românești. Am fost neplăcut surprins să urmăresc clipul publicitar pe care compania dumneavoastră l-a filmat în municipiul Târgoviște, în cadrul Complexului Național Muzeal Curtea Domnească, lângă Turnul Chindiei. Consider că filmarea și expunerea sunt de natură să maculeze una dintre emblemele de secole ale orașului, punct de referință pentru comunitate, iubit și respectat de târgovișteni, de români și nu numai. Ceea ce ați făcut dumneavoastră este, în egală măsură, ofensator și revoltător, iar comunitatea noastră a reacționat în consecință, dezaprobând masiv inițiativa”, se arată în scrisoarea deschisă semnată de primarul Cristian Stan.

Acesta apreciază clipul publicitar ca fiind unul controversat, care a creat reacţii de nemulţumire printre târgovişteni. Mai mult, primarul Târgoviştei nu exclude cererea în instanţă a reparării prejudiciului de imagine creat.

”Acest mesaj este unul de indignare față de modul neprofesionist în care ați tratat municipiul Târgoviște. Consider că este imperios necesar să opriți difuzarea spotului care prejudiciază imaginea orașului nostru și să reconsiderați modul în care vă raportați la această comunitate și la valorile sale pe viitor. Ne rezervăm dreptul de solicita instanţei competente repararea prejudiciului de imagine pe care compania dumneavoastră l-a produs comunitaţii noastre”, mai scrie primarul Cristian Stan în scrisoarea deschisă.

Clipul publicitar a fost postat de firma de fast food pe pagina sa de internet.

error: Conţinut protejat !!