Remus Pricopie, la Târgovişte, despre temele multe date elevilor

Remus Pricopie, la Târgovişte, despre temele multe date elevilor

Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a declarat, vineri, la vizita efectuată în judeţul Dâmboviţa, că sunt situaţii în care elevii primesc teme exagerat de multe pentru acasă, de la o zi la alta sau pe perioada vacanţei.

”Efortul de încărcare al elevului trebuie să fie gradual”, a precizat ministrul Educaţiei.

”Sunt situaţii în care sunt profesori care dau teme exagerat de mari, fie de pe o zi pe alta, fie pe perioada vacanţei. Deci lucrurile acestea trebuie să fie discutate cu ocazia întâlnirilor care au loc la nivelul catedrelor, consiliilor profesorale sau cu ocazia pregătirilor metodice”, a adăugat Remus Pricopie.

Acesta s-a referit şi la ghiozdanele grele pe care trebuie să le care, uneori, elevii.

”La un moment dat, o colegă de-a dumneavoastră, jurnalistă, a filmat, pe bună dreptate, ce este în ghiozdanul unui elev, nu ştiu ce clasă era, dar oricum era o clasă mică. Şi a scos: manual, caiet, culegere groasă, la altă disciplină: manual, două culegeri, groase, evident, şi scumpe. Noi, la un moment dat, exagerăm, cred. Se învaţă foarte bine dacă înveţi programa şi, evident, pot fi situaţii în care e nevoie să faci exerciţii suplimentare pentru a te perfecţiona. Dar acest lucru nu trebuie neapărat pentru toţi copiii, pentru că nu toţi copii se duc la olimpiade şi nu toţi copiii vor să meargă la facultate, deci aceste lucruri pot fi făcute separat, pe clase, pe clase selectate sau pe cercuri, acesta este un aspect. Al doilea aspect, profesorii trebuie să respecte norma de încărcare pe un elev, nu numai pe disciplina sa şi pe celelalte disciline, pentru că de aceea avem programe şcolare şi ne uităm să ştim, în acelaşi timp, ce se întâmplă la matematică, la română, la chimie, la fizică etc”, a spus ministrul Educaţiei.

pricopie-tutuianu-preda

Remus Pricopie a adăugat că dacă se pune presiune mare pe elev, acesta nu poate face faţă, iar apoi nici nu mai încearcă, renunţă. Astfel, spune ministrul Educaţiei, efortul de încărcare al elevului trebuie făcut gradual.

Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, s-a aflat, vineri, în judeţul Dâmboviţa. La Târgovişte, la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean Dâmboviţa, a participat la o întâlnire între cadre didactice, conducerea inspectoratului şcolar şi reprezentanţi ai unor firme din judeţ, unde s-a discutat despre învăţământul pofesional şi tehnic, ce tipuri de meserii sunt căutate pe piaţa muncii în judeţ şi modul de colaborare între liceele tehnologice şi întreprinderi din judeţ pentru realizarea orelor de practică. Ministrul Remus Pricopie a mai avut, la Găeşti, o întâlnire cu cadre didactice, iar la Băleni şi Gura Şuţii a participat la inaugurarea lucrărilor de reabilitare a unei grădiniţe şi a unei şcoli.

error: Conţinut protejat !!