S-a constituit Asociația Părinților pentru ora de religie, filiala Dâmboviţa

S-a constituit Asociația Părinților pentru ora de religie, filiala Dâmboviţa

Şedința de constituire a Asociației Părinților pentru ora de religie, filiala Dâmbovița, (A.P.O.R.D.), a avut loc vineri, 13 februarie 2015, la Centrul Internațional de Conferințe al Universității Valahia din Târgoviște, ”la inițiativa unor părinți, din județul nostru, preocupați de viitorul educațional al copiilor lor”, se arată într-un comunicat al Arhiepiscopiei Târgovişte.

La şedinţă au participat peste 200 de persoane, reprezentând părinți ai copiilor din Dâmboviţa, care doresc să fie membri ai organizației.

”În cadrul întrunirii au luat cuvântul părinți din diferite localități ale județului nostru care au ținut să-și afirme sprijinul pentru ora de religie, ca materie de studiu absolut necesară unei fomări educaționale integrale, care crează conștiința propriei identități spirituale și naționale, oferind un suport axiologic absolut necesar edificării unei personalități fundamentate pe virtute, bine, adevăr și frumos”, se mai spune în comunicatul Arhipepiscopiei Târgovişte.

Consiliul director al asociaţiei este format din Adriana Cuciureanu- președinte,  Eva Izabela -vicepreședinte, Olteanu Ancuța,-secretar, Dumitru Cătălin Constantin -cenzor, Simona Mihai – membru și Bogdan Hrestic – membru.

S-a luat hotărârea de a se coopta în cadrul asociației cât mai mulți părinți care doresc sprijinirea orei de religie, din toate școlile, urmând a se înființa filiale în toate localitățile județului.

Această filială este prima înființată la nivel local, după cea din București, de la nivel național. Prin intermediul ei, părinții propun și susțin necesitatea educaţiei integrale, care presupune, pe lângă latura morală, estetică, tehnologică, şi o componentă religioasă. Asociația administrează siteul www.oradereligie.ro unde toate informațiile legate de acest subiect sunt prezentate pe larg. Poate deveni membru în asociație orice părinte ce dorește să susțină prezența educației spirituale în școala românească. Telefon de contact 0737-572-449.

error: Conţinut protejat !!