Şapte băuturi de care nu trebuie să te mai atingi niciodată

Şapte băuturi de care nu trebuie să te mai atingi niciodată

1. Ceaiul cu gheață – Cele mai populare branduri de ceai conțin cel puțin 250 de calorii, și vei fi dezamăgită să afli că multe dintre ele conțin mai mult zahăr decât te-ai aștepta. Decât să cumperi acest fel de ceai, alege să îl prepari chiar tu. Dacă adaugi zahăr, asigură-te că e o cantitate mică (de preferabil zahăr brun), și încearcă să reduci treptat cantitatea până când te obișnuiești să bei fără zahăr.

2. Ciocolată caldă – În general, ciocolata caldă pe care o cumperi din cafenele este foarte rea din toate punctele de vedere. Această băutură conține 22 g de grăsimi saturate și 85 g de zahăr. Dacă vrei o băutură care să îți satisfacă pofta de ciocolată, caută-le pe acelea care conțin mai puțin de 100 de calorii și foarte puțin zahăr. Dacă le faci cu apă fierbinte în loc de lapte, atunci poți să te bucuri de ele fără vină.

3. Apa cu arome – Apele cu arome încearcă să te ademenească pretinzând că au vitamine și alți nutrienți, dar nu te lăsa păcălită de aceste afirmații. Chiar și acelea care promit să îți ofere vitamine bune pentru corpul tău, acestea pot face mai mult rău din cauza cantității de zahăr pe care o conțin. În unele cazuri, vitaminele din apele cu arome sunt solubile în grăsime. Dat fiind faptul că apa nu conține grăsimi, este puțin probabil ca organismul tău să poată absorbi cantități mari de vitamina A și E. Dacă ești tentată de o sticlă de apă cu aromă, verifică întâi eticheta.

4. Băuturile energizante – Poate conține până la 280 de calorii și 62 de grame de zahăr. Băuturile energizante au fost asociate cu atacuri de cord, pierderea conștiinței, bătăi iregulate ale inimii, accidente vasculare. Dacă simți că ai nevoie de un impuls, alege o cafea.

5. Băuturi înghețate – Dacă nu îți place berea sau lichiorul și cauți să te bucuri de o băutură alcoolică, cocktail-urile sunt de obicei cele mai evidente alegeri. Vara, băuturile înghețate devin cu adevărat ispititoare. Totuși, înainte să comanzi un cocktail ar trebui să știi că unele băuturi conțin mai multe calorii decât o cină obișnuită, depășind chiar și 800 de calorii.

6. Milkshake-urile – Etichetate ca fiind sănătoase datorită cantității de calciu din ele, milkshake-urile conțin foarte multă grăsime și zahăr. Un milkshake dintr-un fast-food sau restaurant va conține între 500-700 de calorii și multe grăsimi saturate. Totuși, poți face un milkshake sănătos acasă. Folosind un lapte degresat, înghețată fără grăsimi și o porție de căpșuni proaspete, vei fi capabilă să faci o băutură delicioasă și mai sănătoasă decât cele de la restaurante.

7. Smoothie – Aceste băuturi vândute în cafenele sunt capabile să submineze încercările ale de a slăbi. Multe dintre ele conțin în jur de 350 de calorii și o cantitate mare de zahăr rafinat pentru a îmbunătăți gustul. Unele dintre ele sunt făcute din înghețată sau lapte. Poți opta să le prepari acasă unde poți crea băuturi sănătoase și nutritive. Folosește un blender pentru a face un smoothie răcoritor din iaurt grecesc, fructe proaspete, și fără zahăr. Sau dacă preferi legumele, poți folosi spanac în combinație cu alte legume.

[Sursa: mydiet.com]
error: Conţinut protejat !!